MENU
Nominaties voor Zilveren Duif Awards bekend gemaakt

Nominaties voor Zilveren Duif Awards bekend gemaakt

05 sep

Op 1 september zijn op GrootNieuwsRadio de genomineerden voor de Zilveren Duif Awards 2016 bekend gemaakt. Een vakjury onder leiding van André Rouvoet kiest de komende weken per categorie een winnaar. De uitreiking van de Zilveren Duif Awards vindt plaats op 17 november tijdens een gala-avond in De Basiliek in Veenendaal, waar een reeks artiesten ook op zal treden.

De avond zal onderdeel zijn van de Maand van de Christelijke Muziek, waarin landelijk de aandacht gevestigd wordt op het genre. Kaarten voor het gala zijn vanaf 5 september te bestellen. Op de website (www.zilverenduif.nl) zal alle informatie beschikbaar zijn.

De Zilveren Duif Awards worden op 17 november voor de vijfde opeenvolgende keer uitgereikt. De presentatie van de gala-avond is in handen van Jan van den Bosch en Wilma Veen.

De afgelopen periode heeft een nominatiecommissie kanshebbers geselecteerd in de categorieën Beter-Uit prijs Beste Album, Beste Album Internationaal, Beste Album Kindermuziek, Beste Album Bands & (gospel)groepen, Koormuziek.nl prijs Beste Album Koren en de Buma Cultuur prijs Beste Lied.

De vakjury die uit deze genomineerden de winnaars zal selecteren, bestaat dit jaar uit André Rouvoet (voorzitter), Irene Klein-Haneveld, Hans van Vuuren, Peter Grasmeijer en Henk van Steeg.

Tijdens de Maand van de Christelijke Muziek, waar het gala deel van uit maakt, zijn er meer initiatieven die het genre in het zonnetje zetten en waar retail, evenementen en media in samenwerken. Zo wordt een speciale compilatie cd beschikbaar gemaakt met maar liefst 40 tracks; een dwarsdoorsnede van wat er zoal in het genre te vinden is. Bij deze cd (met de titel ‘Passie voor Muziek’) zullen in winkels te besteden actiebonnen zijn bijgesloten. Het album wordt voor een actieprijs verkocht of gratis weggegeven bij besteding van meer dan 25 euro in de deelnemende winkels.

De Zilveren Duif Awards zijn een begrip geworden en laten elk jaar weer de kwaliteit, diversiteit en authenticiteit van christelijke muziek zien. De Zilveren Duif is een samenwerkingsverband van (grotendeels christelijke) platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties, waaronder Buma Cultuur, Ecovata, Small Stone Media, Neema-Vuurbaak, Unisong, Continental Sound, Christian Artists, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB), Asaph, Koormuziek.nl, Groot Nieuws Radio, de Evangelische Omroep, Family7, CCLI en de KCZB.

Het bestuur van de Stichting Zilveren Duif bestaat traditiegetrouw uit personen die op verschillende manieren in organisaties werken aan de verbreding, verspreiding en verbetering van christelijke muziek. Vanaf 2016 bestaat het bestuur uit Leen La Rivičre (Continental Sound/Chrisian Artists), Maarten Ouweneel (producent event- en muziekproducties), Cees van Vugt (Small Stone Media), Henk Nennie-van Gemeren (Neema-Vuurbaak), Arjan van de Bijgaart (Ecovata), Jan Quintus Zwart (JQZ Producties) en Gerard ter Horst (Nederlands Dagblad).

Nominaties Zilveren Duif Gala 2016

Beter-Uit Prijs Beste Album:
Kinga Ban - Uit Liefde
Trinity - Desert Rain
Larissa - Unravel Me
Elise Mannah - Nu
Opwekkingsliederen 40

Beste Album Internationaal:
Lauren Daigle - How Can It Be
Phil Wickham - Children of God
LZ7 - Home
Hillsong Worship - Open Heaven, River Wild
We Are Messengers - We Are Messengers

Beste Album Kindermuziek:
Oké4kids - Weet Je?
De Vliegende Speeldoos - Esther
Carin van Essen - DAG! (4-8 jaar)
Herman Boon - Tijd voor Taart
Gert-Jan & Hanneke Scherff m.m.v. Amazing Kids & Teens - (God's liefde is) GRATIS

Beste Album Bands en (gospel)Groepen:
Trinity - Desert Rain
At Once - Vader
Gospelkoor Tin Speransa - Thanks Be To Our God
Filiae - Zing, Lach & Heb Lief
Take Five - Take Five Part Two

Buma Cultuur Prijs Beste Lied:
Kinga Ban - In Goede Handen
Larissa - Unravel Me
Trinity - The Way That I Do
Reni en Elisa - Ik Bid Alleen
LEV - Tot Het Licht Wordt

Koormuziek.nl Prijs Beste album Koren:
Kathedrale Laurentius en Elisabeth Cantorij - Musica in Passione Domini
Soli Deo Gloria (Chr. Mannenkoor) - Onderweg
CRK Voices - More Love
Marco den Toom & Jubilate Deo Woudenberg - Oratorium JOZEF
R.O.V. Canto di Lode - Lobet den Herrn: Vreugde en Verdriet in de Psalmen

Datum: 5 september 2016
Auteur: Leon van Steensel
Foto: © TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
Website: http://www.zilverenduif.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: