MENU
Aan de slag voor gerechtigheid: naast Micha Zondag nu ook Micha Zaterdag

Aan de slag voor gerechtigheid: naast Micha Zondag nu ook Micha Zaterdag

09 sep

Speciaal voor het jubileumjaar organiseert Micha Nederland dit jaar naast de Micha Zondag ook een Micha Zaterdag. Op deze praktijkdag gaan door heel het land mensen aan de slag voor gerechtigheid.

Stil staan bij gerechtigheid gaat hand in hand met in beweging komen. Daarom heeft Micha Nederland in samenwerking met Stichting HiP en Stichting Present de Micha Zaterdag opgezet. Mensen kunnen deze dag aan de slag voor anderen in hun eigen omgeving die een handje hulp hard nodig hebben. Deze mensen hebben bijvoorbeeld een klein sociaal netwerk, een slechte gezondheid of weinig financiële middelen waardoor ze het alleen niet redden. Op deze manier kunnen ‘goed en recht doen’ heel concreet in praktijk gebracht worden.
Stichting HiP en Stichting Present hebben veel ervaring in het koppelen van mensen die iets voor hun medemens willen betekenen. Van heel jong tot al wat ouder, iedereen heeft iets aan een ander te geven.

Aanmelden voor de Micha Zaterdag op 15 oktober kan via de website van Micha Nederland. Niet alleen groepen of kerken maar ook individuen kunnen zich aanmelden.

Stichting Present helpt mensen om elkaar te helpen. Via Present zetten groepen vrijwilligers zich in voor plaatsgenoten die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of eenzaamheid. Op deze manier geven we heel concreet invulling aan de oproep van de profeet Micha. Present is actief in 130 gemeenten. Jaarlijks maken meer dan 36.000 vrijwilligers het verschil in het leven van een ander. Zo geven we vorm aan een beweging van steeds meer mensen die naar elkaar omzien zoals het bedoeld is. Doe je mee?

Stichting HiP ondersteunt mensen die beschikbaar willen zijn voor hun medemens. We brengen hulpbieders in contact met buurtgenoten die hulp nodig hebben bij alledaagse dingen. Hulp bij praktische klusjes in en om het huis bijvoorbeeld, of door samen een bakje koffie te drinken wanneer iemand eenzaam is. HiP is partner van Micha omdat wij mensen willen helpen om barmhartigheid te tonen en recht te doen. Dit doen we door praktische en sociale hulp aan mensen zonder helper in hun eigen buurt. Zo bieden wij Hulp in Praktijk.

Datum: 9 september 2016
Auteur: Tiny Hoving
Foto: © Wilmar Boer
Website: http://www.michanederland.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: