MENU
Viering voor de kerk in het Midden-Oosten

Viering voor de kerk in het Midden-Oosten

16 sep

In de vredesweek luidt Kerk in Actie, onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland, de noodklok voor de kerken in het Midden-Oosten. In de viering Eťn voor allen vanuit de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam wordt stil gestaan bij de nood van de kerken in SyriŽ en Libanon. De NCRV zendt de viering live uit via internet (kro-ncrv.nl/inspiratie) op zaterdagavond 17 september om 20.00 uur en een compilatie op zondag 25 september om 16.25 uur op NPO 2.

Na vijf jaar uitzichtloze burgeroorlog zijn 12 van de 18 miljoen SyriŽrs op drift. Van de christenen in SyriŽ is twee-derde gevlucht. De kerken in de omringende landen proberen zo goed en zo kwaad als het gaat de vluchtelingen op te vangen en te delen wat ze hebben. De achterblijvers in SyriŽ krijgen het steeds zwaarder.

In de viering Eťn voor allen wordt stil gestaan bij de nood van de kerken in SyriŽ en Libanon. Tijdens de dienst in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam komen o.a. aan het woord: ds. Karin van den Broeke, preses van de Protestantse kerk Nederland, ds. Marieke Brouwer, predikant van de Oude Lutherse Kerk, Sara Savva, medewerker van de grootste christelijke hulporganisatie in SyriŽ (GOPA-DERD) en George Sabra, directeur van de Near East School of Theology. Jacobine Geel leidt de viering in met een kort gesprek met ds. Karin van den Broeke.

In Jacobine op zondag staat de vredesweek ook centraal op 25 september, 17.05 uur op NPO 2. Gunnen wij elkaar te geloven wat we willen? Het onderwerp wordt besproken met aan tafel: Gert Jan Segers, fractievoorzitter ChristenUnie, Elma Drayer, columnist Volkskrant, Marietje Schaake, Europarlement Dí66 en Said Bouharrou, woordvoerder Marokkaanse moskeeŽn.

Eťn voor allen: Viering voor de kerk in het Midden-Oosten, zondag 25 september om 16.25 uur bij de NCRV op NPO 2


Datum: 16 september 2016
Auteur: KRO-NCRV Jaap Friso
Foto: KRO-NCRV
Website: http://www.kro-ncrv.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: