MENU
Karakterspel voor tieners: verhalen vormen je karakter

Karakterspel voor tieners: verhalen vormen je karakter

16 sep

Karakterspel.nl is een unieke tienermethode voor christelijke karaktervorming in de kerk en op school. Tieners worden in 16 bijeenkomsten uitgedaagd in het leven van 4 Bijbelse karakters te stappen.

Karakterspel.nl bestaat uit een gigantisch bordspel van 2 x 2 meter met uitdagende vragen en opdrachten. In kleinere groepen is er ruimte voor verdieping via een tablet of smartphone. Op een speelse wijze kijken tieners naar hun eigen leven.

Karakterspel.nl gelooft dat krachtige verhalen het karakter van een tiener kunnen vormen voor het leven. Daarom brengt Karakterspel.nl Bijbelse verhalen in dialoog met verhalen uit de leefwereld van tieners. Hierdoor ontdekken tieners wat het leven met God voor uitdagende en spannende momenten met zich meebrengt.

Karakterspel.nl is geschikt voor catechese- en jeugdwerkgroepen in de kerk, als missionaire activiteit en op school als onderdeel van het vak godsdienst of levensbeschouwing. De verschillende leerstijlen van tieners (denken, dromen, doen en beslissen) zijn het uitgangspunt van Karakterspel.nl Het spel is te spelen met groepen van 4 tot meer dan 100 tieners.

Karakterspel.nl is ontwikkeld door heilige huisjes en wordt in samenwerking met HGJB en JOP aangeboden aan kerken en scholen in Nederland.

Datum: 16 september 2016
Auteur: Casper van Dorp
Foto: Karakterspel
Website: http://www.karakterspel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: