MENU
Het Evangelie verkondigen in moslimlanden

Het Evangelie verkondigen in moslimlanden

19 sep

Operatie Mobilisatie - 26 dagen lang waagden Jon, Kyle, Leo en Marco zich in diverse moslimlanden. Hun taak was om tot het uiterste te gaan om het Evangelie van Jezus bekend te maken aan de onbereikte mensen die leven in religieus gesloten landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

De vier jonge mannen zijn onderdeel van het OM MENA Traveling Team, ook wel MTT genoemd. Gedurende hun tijd in het land hebben ze christelijke literatuur verspreid, geholpen met de bouw van twee vluchtelingenkampen en voedsel en medicijnvoorraden uitgedeeld aan Syrische vluchtelingen. Ook hebben ze meegeholpen met evangelisatie door middel van sport en hebben ze families en gelovigen met een moslimachtergrond bezocht in de gehele regio.

“Elke dag vertrouwden we dat God ons zou leiden naar de juiste mensen en plaatsen,” herinnert Marco zich. “Vaak startten we de dag met niet meer dan een algemeen plan van wat we gingen doen. Elke dag opnieuw bracht God ons naar mensen die het goede nieuws nodig hadden."

Bidden met gelovigen met een moslimachtergrond
IMG MTT BijbelHet team was literatuur aan het uitdelen toen zij een man tegenkwamen die een bijbel pakte en vroeg of hij zo veel mogelijk literatuur en bijbels mee mocht nemen. Na een kort gesprek ontdekten ze dat de man een Syrische vluchteling was. Hij bleek een gelovige met een achtergrond als moslim.

“De man vertelde ons dat hij een droom of een visioen over Jezus had gekregen toen hij nog in Syrië was. Dat leidde hem ertoe om op zoek te gaan naar meer informatie over het Evangelie, toen hij en zijn familie naar Libanon vluchtten,” zegt Leo. “Ze kwamen in contact met een kleine bijbelstudiegroep en inmiddels zijn ze betrokken bij het leiden van studies met andere gelovigen met een moslimachtergrond in hun eigen omgeving.”

De man nodigde hen uit bij hem thuis te komen om te bidden voor hem, zijn vrouw en hun vijf kinderen. “Ik was geroerd door hun geloof in de kracht van gebed,” aldus Jake. “Zelfs in hun moeilijke omstandigheden wankelde hun geloof niet.”

Hongerig naar het woord
De mannen passeerden een klein dorpje en terwijl ze bijbels aan het uitdelen waren, ontmoetten ze een Druzische** man die enthousiast was om volgers van Jezus Christus te ontmoeten. De man leidde de mannen van MTT naar zijn winkel en liet hen zien dat hij al een bijbel had en dat hij hier iedere dag in had gelezen. “Het was erg bemoedigend om hem - en anderen - te ontmoeten, die zo hongerig naar het Evangelie waren,” vertelt Jake.

Geroerd door de gastvrijheid van de lokale bevolking
MTT team op bezoek bij bedoeïenenTerwijl ze reisden door de regio ondervond het team de zegen van Arabische gastvrijheid. Bijna overal waar ze kwamen werden de mannen verwelkomd in huizen van families en kregen ze een maaltijd voorgeschoteld of een lift aangeboden.

Op een dag ontmoetten ze een familie Syrische vluchtelingen die geïnteresseerd waren om verder te praten over Jezus. De familie verwelkomde de mannen in hun huis en bood hen heerlijke gebakjes en thee aan. “Het was zo gaaf. We kregen de mogelijkheid om voor hen te bidden en we ontdekten dat ze een kerk hadden bezocht waar wij mee hebben samengewerkt,” vertelt Leo. “Daarnaast nodigden ze ons uit om terug te komen voor de avondmaaltijd. Ze waren een enorme zegen voor ons.”

Een andere keer stopte een auto net voor hen. Toen ze langs de auto liepen, vroeg de chauffeur de mannen in te stappen. “De auto was al vol, maar hij wilde ons beslist een lift geven,” zei Leo. “Dit soort dingen gebeurden iedere keer als we op pad gingen. Het was echt verbazingwekkend.”

Afhankelijk zijn van God
Terugkijkend op hun avonturen in het land met een moslimmeerderheid, zijn de mannen van MTT het met elkaar eens dat het belangrijkste wat ze geleerd hebben gedurende die tijd, was om afhankelijk te zijn van Hem.

“Maar een heel klein deel van onze planning stond van tevoren vast door het werk dat we gingen doen,” vertelt John. “Het was geweldig om te zien hoe God ons leidde door iedere situatie en om Zijn voorziening te ervaren.”

“We baden dat God ons voor zou gaan en de harten zou openen van de mensen die we zouden gaan spreken. En dat deed Hij!” zegt Marco. “We zijn getroffen door het aantal mensen dat openstond om te ontvangen wat wij te brengen hadden – het licht van Christus.”

Het team blijft steunen op God nu ze naar hun volgende land van bestemming zijn gereisd. Ze vertrouwen erop dat de Heer de mensen van de lokale kerk zal gebruiken om de ongelovigen die literatuur hebben ontvangen te blijven volgen. “De literatuur helpt hen in de eerste instantie om kennis te verwerven, maar ze hebben iemand nodig die met ze optrekt als ze meer richting Jezus gaan groeien,” legt Marco uit.

Gebed gevraagd
Bid alstublieft voor de mensen die literatuur hebben ontvangen van het team van MTT. Bid dat ze gemotiveerd zullen raken om Christus te blijven zoeken en dat gevestigde gelovigen ijverig zullen zijn om hen op te zoeken en hen tot leerling te maken. Bid voor het team wanneer zij reist naar en preekt in andere landen in de regio.

Is MTT wat voor jou?
Ben je geïnteresseerd in dit zendingswerk? Meld je aan voor het MENA Traveling Team (MTT) en deel het Evangelie met moslims!

Datum: 19 september 2016
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: