MENU
Zelfdenkende huizen en uitstervende hamburgers in 2050

Zelfdenkende huizen en uitstervende hamburgers in 2050

24 sep

In het vijfdelige EO-kinderprogramma 'Nederland in 2050í verkennen presentatrice Rachel Rosier en ecoprof DaniŽl Poolen hoe Nederland er in 2050 uit gaat zien. Eten we insecten in plaats van vlees? Gaan we op vakantie naar de maan?

Met de focus op duurzaamheid en techniek laat het programma zie dat de wereld in rap tempo verandert. Met een humoristische insteek, gecombineerd met animaties, daagt het programma kinderen uit om over de toekomst na te denken.

Rachel en DaniŽl gaan samen op zoek naar de toekomst van Nederland. Hierbij stuiten ze op grappige, bizarre en interessante weetjes. In de eerste aflevering wil Rachel een persoonlijke butlerrobot en ervaart ze hoe ontzettend handig dit is. Je roept gewoon wat je nodig hebt, zoals een hamburger, en je zelfdenkende huis regelt het razendsnel voor je. Die hamburger wordt trouwens met uitsterven bedreigd. Gelukkig heeft Eco Professor DaniŽl daar een handige oplossing voor.

Insecten high tea
Misschien wonen er in 2050 niet alleen mensen op de aarde, maar ook op planeten. Rachel ontmoet Brad, die in de race is om ťťn van de eerste bewoners van Mars te worden. Naast 3D eten en robots zal ook de medische wereld flink veranderen. We duiken de medische toekomst in, waar honden ons onderzoeken en infrarood lenzen ons laten kijken in het donker. Het Checkpoint-testpanel proeft eten van de toekomst, zoals insecten en ijs. Eco Professor DaniŽl gaat op zoek naar oplossingen voor het uitsterven van de chocoladereep, alternatieve benzine, overvolle vuilnisbelten en het zoetwatertekort.

Verwend
In Nederland in 2050 onderzoekt Rachel, bekend van het EO-kinderprogramma Checkpoint, de wetenschappelijke ontwikkelingen in Nederland. DaniŽl Poolen, presentator, spreker en duurzaamheidsingenieur, bekijkt hij hoe we uitdagingen omgaan met de ontwikkelingen rondom duurzaamheid. Want er zijn allemaal voorspellingen rondom duurzaamheid, maar wat is daar echt van waar? Rachel: ďHet was een enorm leerzaam en leuk om samen met DaniŽl het programma te maken. Het viel me op dat we erg verwend zijn door Amerikaanse films en series. Je verwacht daardoor dat hypermoderne robots bijvoorbeeld ook gemaakt kunnen worden, maar dit blijkt verre van realiteit. Een mens zo complex, dat een robot dat over 34 jaar echt nog niet kan.Ē

Nederland in 2050 wordt uitgezonden in de themaweek ĎWeek van de wetenschapí vanaf 17 oktober dagelijks om 19.20 uur op NPO Zapp.

Datum: 24 september 2016
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: