MENU
HGJB roept op tot gebed voor jongeren

HGJB roept op tot gebed voor jongeren

30 sep

De HGJB roept gemeenten op om meer te bidden voor het jeugdwerk en voor de jongeren van de gemeente. Met het oog daarop biedt de HGJB op donderdag 10 november een instructieavond aan, in samenwerking met de gebedsbeweging WakeUp Deborah.

De HGJB is blij met alle activiteiten die in gemeenten voor en met jongeren worden georganiseerd. Maar ze gelooft dat het nodig is om deze activiteiten en de jongeren om wie het gaat, meer te ondersteunen door het gebed. ‘Tieners en jongeren staan vaak aan de fronten waar de geestelijke klappen vallen. Daarom zijn er “moeders en vaders in Israël” nodig die weten waar de fronten liggen en die in gebed willen meestrijden.’

De term ‘moeder in Israël’ komt uit Richteren 5, waar de richteres Debora zo wordt genoemd. De gebedsbeweging WakeUp Deborah ontleent daaraan haar naam. Deze beweging heeft als doelstelling: zoveel mogelijk vrouwen en mannen aansporen om te bidden voor kinderen en jongeren. De manier die zij daarvoor aanreikt, is dat gemeenteleden voor langere tijd gekoppeld worden aan kinderen, tieners of jongeren om voor hen te bidden.

Op de instructieavond zal Saskia van Helden, coördinator bij WakeUp Deborah voor onder andere Nederland, stilstaan bij de vraag hoe dit in een gemeente kan worden vormgegeven. De HGJB organiseert de avond omdat het vormgeven aan het gebed van de gemeente en het volhouden daarvan, in het algemeen niet vanzelf gaat. Daar is op z’n minst een kleine mate van structurele ondersteuning voor nodig.

Voor de HGJB is het onderwerp Samen bidden het eerste onderdeel van haar jaarthema Samen bij Eén. Daarvoor is onder andere het programma ‘Wil je voor me bidden?’ ontwikkeld, aan de hand waarvan gemeenten een gemeenteavond voor ouderen én jongeren kunnen organiseren. Dat is gratis de downloaden van de website. In de loop van het jaar komen er programma’s over Samen zijn en Samen bijbellezen.

Datum: 30 september 2016
Auteur: Herman van Wijngaarden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.hgjb.nl/jaarverslag

Dit artikel delen:

Meer nieuws: