MENU
Start van landelijke christelijke kinderboekenmaand

Start van landelijke christelijke kinderboekenmaand

29 sep

Zaterdagochtend 1 oktober is de landelijke start van de 22ste Christelijke Kinderboekenmaand bij Boekhandel Shalom in Wapenveld. Het belooft een feestelijke ochtend te worden in aanwezigheid van auteurs, illustrators, artiesten en natuurlijk veel kinderen. Wim Bevelander zingt live het themalied 'Vertel nog eens van vroeger', de verkoop van de actieproducten start en de auteurs en illustratoren signeren.

De Christelijke Kinderboekenmaand wordt georganiseerd door BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak. Tijdens de campagne zijn er drie actieboeken, een luisterboek en een actie-cd voor een speciale prijs verkrijgbaar in de christelijke boekhandel. Het thema van dit jaar is ?Vertel nog eens?. Dit thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ?opa?s en oma?s?.

Prentenboek Onderbroek voor opa (onderbouw)
Opa Leen is de beste glazenwasser van het land. Maar vandaag gaat het mis! Opa Leen valt van de ladder, en moet naar het ziekenhuis. Pepijn en oma willen zo snel mogelijk bij opa op bezoek. Want opa heeft een pyjama nodig. En een schone onderbroek! Ze springen in de taxi en gaan op weg. Het wordt een reis vol hindernissen, maar of ze nou met de taxi, de bus, de trein of de luchtballon moeten: ze zetten door. Dit vrolijke, kleurrijke prentenboek is getekend door illustrator Tirza Beekhuis. De humoristische tekst op rijm is van Corien Oranje.

Op de vlucht (middenbouw)
Amir woont in Aleppo. Wanneer er een bom vlakbij hun huis valt, moeten ze vluchten. De vader van Amir wil met het gezin naar Nederland. Een smokkelaar helpt hen de grens met Turkije over. Dan moeten ze met een kleine boot de zee oversteken. Er zitten te veel mensen in de boot. De golven zijn hoog en het water klotst naar binnen. Zal het hen lukken om Nederland te bereiken? Dit boek is geschreven door Angelique Bos, de illustraties zijn van Liza-Beth Valkema. Bij dit boek is een luisterboek gemaakt. De tekst is ingesproken door Herman Schaeffer.

Silvester? en de vreemde voorouder (bovenbouw)
Silvester en zijn klas werken aan een nieuw thema: voorouders. Ze moeten een stamboom maken en bezoeken een expositie van een opgraving in de buurt. Sil denkt dat het saai gaat worden, maar dat heeft hij helemaal mis. Hoe komt dat bloed op de vloer van de expositieruimte? Auteur én illustrator Willeke Brouwer laat in deze graphic novel de verschillen zien tussen kinderen in de stad en op het platteland

Oké4Kids-cd en werkboek
Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 verschijnt een nieuwe cd in de serie Oké4kids, samen met een backingtrack-cd en een muziekboek. De cd?s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd?s in Nederland. Voor leerkrachten van de basisscholen is een werkboek gemaakt (vrij kopieerbare werkbladen) met lessuggesties en verwerkingen rond het thema.

Datum: 29 september 2016
Auteur: Nelleke Weeda-de Jong
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijkekinderboekenmaand.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: