MENU
MissieNederland belegt inspiratiedag over werkgeverschap

MissieNederland belegt inspiratiedag over werkgeverschap

05 okt

Veel christelijke werkgevers vinden het moeilijk om in deze tijd goed werkgever te zijn. Ze willen hun organisatie graag toekomstbestendig maken én goed voor hun werknemers zorgen. Op 1 november houdt MissieNederland daarom een inspiratiedag om met elkaar de pijlers van goed werkgeverschap door te nemen.

Als christelijke netwerkorganisatie ziet MissieNederland de zoektocht van organisaties en kerken. “We krijgen veel signalen van onze deelnemers dat er vragen leven omtrent goed werkgeverschap”, zegt zakelijk directeur Adri Veldwijk. “Daarom agenderen we dit onderwerp, om onze deelnemers van dienst te zijn. We brengen ze ook graag met elkaar in contact zodat ze hun vragen en ervaringen kunnen delen.” De dag, die plaatsvindt in het AFAS-theater in Leusden, is zowel interessant voor christelijke organisaties als voor gemeentes en kerkgenootschappen. “We roepen op om met minimaal twee mensen te komen, bijvoorbeeld een directielid en iemand van het uitvoerend team, zodat je als organisatie ook daadwerkelijk aan de slag gaat met wat je gehoord en geleerd hebt.”

De twijfel de baas
Tijdens de dag houdt dr. Tom van den Belt een lezing met de titel: De twijfel de baas: Bijbelse basis voor Goed Werkgeverschap, HRM en leiderschap. Van den Belt heeft ervaring als interimmanager, bestuurder/directeur, HR-manager, supervisor/coach en adviseur. Daarnaast werkt hij al zo’n 25 jaar als (post-)HBO docent. Hij zal ook zijn nieuwste boek presenteren: Christelijk management volgens de Regel van Benedictus.

Verder zal Herman Zondag, directeur bij AFAS Software, een bijdrage leveren over ‘hoe je de wereld van goed naar geweldig brengt’. Zondag schreef het managementboek Van spaghetti naar asperges, wat voornamelijk handelt over beleving binnen organisaties.

Zending & HRM
In twee workshoprondes komen thema’s als ‘Arbeidsrecht in veranderende tijden’, ‘Bouwen aan een gezonde bedrijfscultuur’, ‘Communicatie op de werkvloer’, ‘Personeelsbeleid in kerken en gemeenten’ en ‘Zending & HRM’ aan de orde. Deelnemers kunnen ook intekenen voor een ‘van hart tot hart gesprek’ met Jan Wessels of Adri Veldwijk, resp. algemeen secretaris en zakelijk directeur van MissieNederland. MissieNederland maakte dit jaar een reorganisatie door. “Wij delen graag onze ervaring, in alle kwetsbaarheid”, aldus Veldwijk. “De veranderingen gaan sneller dan we beseffen. Het is noodzakelijk dat we ons daar als christelijk netwerk meer van bewust zijn en anticiperen om duurzaam te blijven.”

Datum: 5 oktober 2016
Auteur: Suzanna Blackmore - MissieNederland
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.missienederland.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: