MENU
Meerderheid steunt ChristenUnie-initiatief voor behoud naam EH

Meerderheid steunt ChristenUnie-initiatief voor behoud naam EH

04 okt

De Tweede Kamer stemde vandaag voor het behoud van de naam Evangelische Hogeschool (EH). De EH dreigde haar naam te verliezen door een wetsvoorstel van minister Bussemaker om de namen universiteit en hogeschool te beschermen. Eppo Bruins, kamerlid voor de ChristenUnie, diende een wijziging in op de wet om een uitzondering te maken voor de EH.

De wet is bedoeld om wildgroei tegen te gaan, zodat niet zomaar iedereen de naam universiteit of hogeschool kan gebruiken. Eppo Bruins: “De Evangelische Hogeschool is al veertig jaar een begrip in christelijk Nederland, biedt onderwijs aan op hbo-niveau en is volledig open over wat ze wel en niet aanbiedt. Met het afnemen van de naam van de EH, zou een deel van de identiteit van de EH verdwijnen. We zijn blij dat op initiatief van de ChristenUnie de naam van de Evangelische Hogeschool behouden kan worden.”

Els van Dijk, directeur van de EH: “De EH is bijzonder dankbaar dat zij haar naam mag behouden. Het is een bekend ‘merk’ in christelijk Nederland. Naamsverandering had de hogeschool bovendien de nodige kosten opgeleverd, terwijl nu de giften gebruikt kunnen worden waar zij primair voor bedoeld zijn: bijzonder onderwijs aan de studenten die één van de opleidingen volgen.”

Datum: 4 oktober 2016
Auteur: Christenunie
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.eh.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: