MENU
Hulp Oost-Europa start hulpverlening in Moldavie

Hulp Oost-Europa start hulpverlening in Moldavie

06 okt

Stichting Hulp Oost-Europa start met financiŽle hulp aan kwetsbare kinderen in MoldaviŽ. Deze kinderen bezoeken de naschoolse opvang, krijgen huiswerkbegeleiding en een warme maaltijd. Dankzij het werk van de medewerkers van de naschoolse opvang en de samenwerking met de sociale dienst krijgen deze kinderen betere kansen.

De nood in MoldaviŽ is groot, constateerden leden van de HOE-werkgroep MoldaviŽ en enkele bestuursleden. Ze brachten het afgelopen weekend een werkbezoek. Tijdens dit bezoek zijn er werkafspraken gemaakt met de partners van HOE: Unie van Baptisten en Youth for Christ MoldaviŽ.

De stichting richt zich in eerste instantie op naschoolse opvang van twintig kinderen in de plaats Budai. Tijdens de opvang wordt het evangelie doorgegeven in verhalen en knutselwerken. Ook wil HOE kinderopvangcentra helpen de lopende kosten te verlagen. Met kleinschalige groente-, fruit- en veeteelt kunnen deze tehuizen zelf zorgdragen voor voedsel. Soms dienen kleine aanpassingen in het de opvangcentra uitgevoerd te worden om de kosten te drukken, zoals de installatie van zonneboilers voor warm water.

Naast de hulp aan kinderen wil HOE zich ook richten op hulpverlening aan kwetsbare ouderen in MoldaviŽ. De stichting ondersteunt in het voorzien van onder meer maaltijden, thuiszorg en het opzetten van een wasserij. De wasserij is voor veel ouderen een uitkomst, omdat ze in hun thuissituatie geen mogelijkheden hebben om kleding te wassen.

Datum: 6 oktober 2016
Auteur: Hulp Oost Europa
Foto: Hulp Oost Europa
Website: http://www.stichtinghoe.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: