Rechtszaak Asia Bibi gepland op 13 oktober: HVC start petitie

De rechtszaak van Asia Bibi is gepland op D.V. 13 oktober 2016, in het Hooggerechtshof Islamabad, onder leiding van hoofdofficier Saqib Nisar. Op dit moment wordt een plan gemaakt in overleg met de Pakistaanse veiligheidsdiensten om de rechtszaak veilig te laten verlopen. HVC roept op tot gebed voor een veilige rechtszaak en een goede afloop voor Asia Bibi.

Lange tijd werd de behandeling van de rechtszaak tegen Asia Bibi uitgesteld vanwege maatschappelijke onrusten rond haar zaak. Islamitische geestelijken eisten haar dood en duizenden betogers gingen de straat op.

Inmiddels heeft haar advocaat Saif ul Malook een verzoekschrift ingediend voor een nieuwe zitting bij het Supreme Court (Hooggerechtshof) in Pakistan. Naar verwachting behandelt het hof haar zaak tussen 10 en 15 oktober 2016. Er gelden strikte veiligheidsmaatregelen vanwege de bedreigingen die extremisten hebben geuit.

Tijdens zijn bezoek aan Pakistan bezocht HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik de advocaat van Asia Bibi in zijn zwaarbewaakte woning (foto). “Mensenrechten gelden ook voor christenen, ik zie het als mijn opdracht om haar zaak te verdedigen”, stelde de advocaat, die overigens zelf moslim is. De advocaat heeft er vertrouwen in, er is veel bewijs dat vóór Asia Bibi pleit. Mocht de doodstraf in het proces toch worden gehandhaafd, dan kan een pardon worden aangevraagd bij de president van Pakistan. Maar de meeste betrokkenen zien deze rechtszaak als een laatste kans op vrijheid.

Stichting HVC betaalt een groot deel van de kosten voor de rechtszaak en de advocaat. Ook startte HVC een petitie, waarin Nederlandse regeringsleiders worden opgeroepen druk uit te oefenen op de Pakistaanse overheid en om ruimhartig asiel te bieden aan Bibi. Na eventuele vrijspraak zullen Bibi en haar gezin het land zo snel mogelijk proberen te verlaten.

Wat kunt u doen:

– Bid om veiligheid en vrijspraak

– Doneer voor de rechtszaak en het ontsnappingsplan

– Teken de petitie

HVC
HVC
08-10-2016
Buitenland
https://www.stichtinghvc.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies