MENU
Evangelisatie via internet in Israel

Evangelisatie via internet in Israel

10 okt

Volgens de statistieken gebruikt 73 procent van alle Israëli’s internet. De populariteit van internet en sociale media maakt het mogelijk om heel veel mensen te bereiken met het Evangelie. Eitan Bar, directeur Media en Evangelisatie van One for Israel, grijpt de kans die dit biedt met beide handen aan.

Hij heeft een theologische opleiding en een achtergrond in de multimedia- en communicatiewereld. Hij zette eerder al apologetisch materiaal op internet in het Hebreeuws en in het Engels. Zijn korte, puntige video’s waren heel populair en werden volop gedeeld op Facebook en YouTube.

Op de vraag wat de voordelen zijn van evangelisatie via internet, antwoordt Eitan: ‘Achter een computerscherm ervaren mensen vrijheid om hun diepste gevoelens te delen en te discussiëren over persoonlijke strijd. Ze kunnen het anoniem doen, zonder dat ze direct worden veroordeeld.

Veel mensen zoeken via internet contact met ons. We proberen altijd de online-relatie om te zetten in een persoonlijke relatie, van mens tot mens. Als mensen echt geďnteresseerd zijn in het Evangelie, brengen we hen in contact met een plaatselijke gemeente. We werken inmiddels met veel gemeenten samen.

Dagelijks zoeken wel weer nieuwe mensen contact met ons, soms neemt elk uur wel weer een ‘nieuw’ iemand contact met ons op. Meestal zijn ze jonger dan 40 jaar en hebben ze een seculiere of traditionele achtergrond.’

Eitan vertelt over Gil, een voormalige orthodoxe Jood, die hem een paar dagen geleden het volgende bericht stuurde: ‘Ik heb nauwelijks woorden om jullie te danken voor de artikelen en video’s. Ik zag ook iets van je op YouTube, van een paar jaar geleden, maar ik stopte met kijken toen ik ontdekte dat het over het christendom ging. Kortgeleden vond ik een andere video van je. Die trok mijn aandacht en ik besloot de profetieën in het Oude Testament te gaan lezen. Ik was zeer verbaasd toen ik ontdekte dat die allemaal heenwijzen naar Jezus.

Ik ben geboren in een orthodox Joodse familie en was heel serieus bezig met religie. Maar toen ik ontdekte dat ik een naar iemand was geworden, heel wettisch, kreeg ik een slecht gevoel over het rabbijnse judaďsme. Daarom stopte ik met religie en met God en werd ik een atheďst.
Maar deze zomer veranderde mijn leven. Ik vond de Messias, twee dagen geleden gaf ik mijn hart aan Hem.’
Eitan vraagt om gebed voor Gil. ‘Spoedig zal hij worden aangevallen door de satan en door zijn familie en vrienden. Bid voor hem.’

Bron: One for Israel

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 10 oktober 2016
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: One for Israel
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: