MENU
Zussenkwartet Filiae presenteert nieuwe cd met concertreeks

Zussenkwartet Filiae presenteert nieuwe cd met concertreeks

15 okt

De vier zussen Rineke, Mieke, Cocky en Christine zijn de afgelopen paar jaar bij het grote publiek bekend geworden als Filiae. Het kwartet maakt muziek die bruggen bouwt; niet alleen tussen traditionele en moderne stijlen, maar ook bij de onderlinge relaties.

De nieuwe cd HART VAN HART wordt dit najaar gepresenteerd met een speciale concertreeks. De tour wordt mede mogelijk gemaakt door de christelijke zorgverzekeraar Prolife.

Voor de concerten in november hebben de zussen een sprankelend nieuw programma gemaakt met de titel ‘Blij dat je bestaat’. Het is tegelijk de titel van een nieuw boek van Cocky - de schrijfster onder de zingende zussen. Met het programma en de liedjes laat Filiae bezoekers zien en ervaren, hoe onvoorwaardelijk Gods liefde is.

De muziek bestaat tijdens de optredens uit zowel oud als nieuw werk, in de inmiddels bekende stijl van Filiae waarin traditionele hymns, klassiek en pop samensmelten tot een sympathiek geheel. Dat betekent voor de optredens dat er niet alleen genoten kan worden van liedjes van ‘Zing Lach & Heb Lief’ (dat onlangs genomineerd werd voor een Zilveren Duif Award), maar ook van nieuw materiaal van ‘Hart van Hart’. Het is die mix van bekende hymns en covers die verrassend fris klinkt.

Wie eerder een concert van Filiae heeft bezocht, weet dat dat niet alles is. Tussen de liedjes door delen de zussen verhalen over hun onderlinge band. Het zijn anekdotes die ontroeren en doen (glim)lachen. Een avond met Filiae betekent een avond vol ontspanning, herkenning en zowel tijdloze als nieuwe muziek.
Kaarten voor de concertreeks zijn verkrijgbaar via https://www.events4christ.nl/tours/filiae.

Filiae – ‘Hart van Hart’ concertreeks
Vrijdag 4 November - Amersfoort (The Chapel - Daan Fockemalaan 22)
Vrijdag 11 November – Veenendaal (Sola Fide - Eikenlaan 3)
Zaterdag 12 November – Hoofddorp (Marktpleinkerk - Marktplein 96)
Vrijdag 18 November – Zwolle (Opstandingskerk - Esdoornstraat 25)
Zaterdag 19 November – Dordrecht (Jozua - Sikkelstraat 2)
Alle optredens beginnen om 20:00 uur

Datum: 15 oktober 2016
Auteur: Leon van Steensel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.filiae.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: