MENU
Oslo Gospel Choir werkt aan nieuwe musical Messiah

Oslo Gospel Choir werkt aan nieuwe musical Messiah

20 okt

Nederland sloot het Oslo Gospel Choir, al vanaf het eerste optreden hier, in haar hart. En dat was wederzijds, getuige tientallen concerten op Hollandse bodem door de jaren heen. In maart wordt er een uniek, nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Het Oslo Gospel Choir heeft Nederland gekozen als de plek waar haar nieuwe musical 'Messiah' haar wereldpremičre beleeft!

'Messiah' is een ambitieus nieuw project van dirigent Tore Aas en zijn Oslo Gospel Choir. Het is een musical dat het leven van Jezus vertelt; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Dit verhaal krijgt vorm door een verteller en meer dan 20 nieuwe liedjes over verschillende momenten uit het leven van Jezus, de mensen die getuige waren van Zijn werken en Zijn boodschap en gelijkenissen.

Dit nieuwe project is in veel opzichten bijzonder voor Tore Aas, die de liedjes schreef. “We zingen met het Oslo Gospel Choir al 28 jaar over Jezus. Nu ik zelf ook ouder ben geworden, is de vraag wat ik nalaat met de muziek, steeds belangrijker voor me geworden. Ik vond de tijd daarom rijp om des te meer te wijzen op de belangrijkste persoon uit de geschiedenis: de Messias. Deze liedjes vormen als het ware een getuigenis van mij en het Oslo Gospel Choir. Het is onze droom dat we met het concert een voorbeeld kunnen geven dat door veel koren gevolgd mag worden.”

‘Messiah’ is, in haar uitgebreide vorm, een musical met maar liefst 28 liedjes, verspreid over 12 delen. Een verteller schetst het verhaal tussendoor. ‘Messiah’ is zo opgezet, dat het door koren zelf ook in verkorte vorm (met minder liedjes) uitgevoerd kan worden. U hoort deze avond een zogeheten ‘concertversie’ van dit project, met een groot deel van de liedjes uit deze musical en een verteller; aangevuld met diverse Oslo Gospel Choir-favorieten uit de afgelopen 28 jaar.

De liedjes van ‘Messiah’ worden een paar maanden na het komende concert uitgebracht op CD en vormen zo het nieuwe album van het Oslo Gospel Choir; de opvolger van het voor een Zilveren Duif genomineerde ‘I Go To The Rock’. Bezoekers op 25 maart 2017 krijgen dus een exclusief voorproefje van dit nieuwe album. Met het concert worden ook de bladmuziek en andere hulpmiddelen (zoals aparte koorpartijen op CD) beschikbaar gemaakt om deze musical zelf uit te kunnen voeren.

“Ik ben er trots op dat we Nederland de wereldprimeur kunnen geven van ‘Messiah’” zegt Tore Aas. “We hebben tientallen concerten gegeven in jullie land en hebben een bijzondere band met de mensen. Wij kijken er naar uit!”

Op zaterdag 25 maart 2017 vanaf 20:00 uur. Locatie: De Bethel in Drachten.

Datum: 20 oktober 2016
Auteur: Truetickets
Foto: © TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
Website: http://www.truetickets.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: