MENU
Ontmoet Samuel Tan TWR-directeur Noord-Korea China en Japan

Ontmoet Samuel Tan TWR-directeur Noord-Korea China en Japan

20 okt

Er zijn binnenkort meer Chinese christenen dan leden van de communistische partij, als de trend doorzet. Zendingsorganisatie Trans World Radio ontvangt ontelbare reacties op de christelijke radioprogramma’s die ze daar uitzendt. Samuel Tan weet er alles van. Van 30 oktober tot 7 november is hij in Nederland.

‘Ik ken een christelijke businessclub die in een paar jaar tijd 30.000 leden kreeg – waar gebeurt dat in Europa?’ Volgens voorzichtige schattingen zijn er al 80 miljoen christenen in China. Samuel Tan is verantwoordelijk voor het werk van TWR in het noordoosten van Azië. Hij weet van geheime bekeringen in Noord-Korea; hij kent de kracht en zwakte van de snelgroeiende Chinese kerk; en hij ziet dat Japan ontvankelijker is voor het Evangelie sinds rampen het land troffen.

Portemonnee gevonden
Glunderend vertelt Tan over een oudere slechthorende vrouw op het Chinese platteland. ‘Ze voegde zich bij een huisgroep die naar onze uitzendingen luisterde. Maar wat vangt die halfdove vrouw daar nou van op? Wat niemand doorhad, was dat ze thuis een audioplayer om haar hals hing, en extra hard zette. Na een poosje vroeg ze tot ieders verbazing of ze gedoopt mocht worden. Niet lang daarna vond ze een portemonnee op straat. Vroeger zou ze die in haar zak gestopt hebben, zei ze. Maar nu ging ze urenlang op zoek naar de eigenaar. In de schemering zocht ze door met een vrouw van de huiskerk totdat ze de eigenaar gevonden hadden. Toen haar gevraagd werd waarom ze er zo op gebrand was om portemonnee en eigenaar te herenigen, zei ze: ‘Mensen zien niet altijd wat je doet, maar Jezus ziet alles!’ ‘

Gereďncarneerd in een Chinese vrouw
Als het zo goed gaat in China, waarom zouden Nederlandse christenen dan nog steun geven aan Chinese christenen? ‘Vergeet niet dat veel Chinese christenen nog maar sinds kort geloven. Zij staan geestelijk bloot aan allerlei rariteiten. Zo is er een sekte genaamd ‘Eastern Lightning’, die leert dat Christus gereďncarneerd is in een Chinese vrouw. Met andere woorden: betrouwbare uitleg van de Bijbel is nog steeds hard nodig.’ Tan ziet de huidige tijd als de laatste grote fase waarin de hulp van westerse christenen nodig is, en niet alleen vanwege sekten: ‘Vooral in afgelegen gebieden wonen hele bevolkingsgroepen, met tientallen andere talen, die nog nooit het Evangelie hebben gehoord. Die mensen bereiken we nu in hun eigen talen. Dat doen we met hulp van Nederlandse christenen’.

Datum: 20 oktober 2016
Auteur: Trans World Radio
Foto: Trans World Radio
Website: http://www.transworldradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: