MENU
In een dag bijgepraat over actuele onderzoeken rond jeugd en kerk

In een dag bijgepraat over actuele onderzoeken rond jeugd en kerk

28 okt

Op 10 november is er op de CHE in Ede een studiedag over de praktische toepasbaarheid van onderzoeken op het gebied van jeugd, kerk en geloofsontwikkeling. Maar liefst twaalf onderzoekers presenteren hun bevindingen. De organisatie is in handen van MissieNederland, PTHU/OJKC, CHE-theologie, De Wittenberg, JOP, HGJB en het Praktijkcentrum.

Er staan zes verschillende thema’s op het programma. Bij elk thema gaan twee onderzoekers – een bachelor en master – met elkaar in gesprek. Samen met de deelnemers (voornamelijk predikanten en jeugdwerkers) maken ze een praktische vertaalslag.

De thema’s zijn: ‘In de kerk – uit de kerk’, ‘Geloofsleren’, ‘Religieuze identiteitsontwikkeling’, ‘Gemeenschapsvorming’, ‘Geloofsopvoeding’ en ‘Vieren met jongeren’. Onderzoeken die aan de orde komen zijn onder andere: ‘Jongvolwassen kerkverlaters. Zonder kerk door met God’ (Jorn den Hertog), ‘Leeropbrengst catechese’ (Hans Meerveld), ‘Thuisgevoel van jongeren’ (Moniek Mol) en ‘Project Gezinnen, kerk en geloof’ (O.a. Esther van Maanen).

Datum: 28 oktober 2016
Auteur: Suzanna Blackmore - MissieNederland
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.missienederland.nl/rr16

Dit artikel delen:

Meer nieuws: