MENU
Compassion seminar in De Basiliek over positief leiderschap

Compassion seminar in De Basiliek over positief leiderschap

09 nov

AANKONDIGING - Op donderdag 9 februari 2017 vindt voor de 10e keer het leiderschapsseminar van Compassion plaats. Het thema is ‘Positief Leiderschap’ en kent inhoudelijke bijdragen van bijzondere sprekers.

Managementgoeroe Ben Tiggelaar, voorganger Orlando Bottenbley, inspirator Jaap Bressers en Ugandees pastor Richmond Wandera geven vanuit diverse perspectieven handvatten voor positief leiderschap. Het seminar vindt evenals vorig jaar plaats in De Basiliek in Veenendaal.

‘Positief leiderschap is leiderschap dat mensen, organisaties en de wereld tot bloei brengt,’ zegt managementauteur Ben Tiggelaar. ‘En de behoefte hieraan is enorm.’ De cijfers uit internationaal én Nederlands onderzoek spreken boekdelen: de meerderheid van de werkenden voelt zich niet of nauwelijks betrokken bij zijn werk. En meer dan de helft van de leiders creëert volgens de medewerkers een demotiverend werkklimaat. ‘Als je dat soort getallen ziet, kom je er niet met 'een beetje meer je best doen',’ zegt Tiggelaar. ‘Je moet als ondernemer, als leidinggevende er echt bewust voor kiezen dat je het verschil wilt maken. Je moet bewust kiezen voor positief leiderschap.’

Wat gaat Tiggelaar doen op 9 februari? ‘Ik zal op de avond uitleggen wat positief leiderschap is, waarom het zo belangrijk is en hoe je concrete veranderingen kunt realiseren, in je eigen leven, in je bedrijf, in de wereld om je heen.’

Ook Jaap Bressers reikt belangrijke bouwstenen aan voor positief leiderschap. Bressers leek voorbestemd om een topmanager te worden, maar tijdens een vakantie veranderde zijn leven ingrijpend: bij een duik in zee breekt hij zijn nek. Inmiddels is hij een veelgevraagd spreker en inspirator en auteur van het best verkochte managementboek van 2015 ‘Waar een wiel is, is een weg’.

Niemand minder dan Orlando Bottenbley sluit de avond af met de leiderschapslessen die hij leerde in de afgelopen decennia. ‘Als organisatie zijn we erg blij met de toezegging van Orlando Bottenbley om te spreken’, vertelt Compassion-directeur Nienke Westerbeek. ‘Hij nam dit jaar afscheid van de Bethel-gemeente, die onder zijn leiderschap een enorme groei doormaakte. Als we het hebben over positief leiderschap en organisaties tot bloei brengen, dan kan Orlando Bottenbley onmiskenbaar lessen uit de praktijk met ons delen.’

Het leiderschapsseminar duurt van 16.45 uur tot 22.00 uur en bezoekers betalen €33 entree. Het seminar is speciaal bedoeld voor ondernemers. Managers, bestuurders en leidinggevenden zijn tevens van harte welkom.

Compassion is een christelijke kind-ontwikkelingsorganisatie die kinderen in ontwikkelingslanden van armoede bevrijdt, via een uniek één-op-één sponsorprogramma. Compassion werkt in 26 landen en helpt er in totaal meer dan 1,8 miljoen kinderen via lokale kerken.

Datum: 9 november 2016
Auteur: Nelleke van Santen
Foto: Compassion
Website: http://www.compassion.nl/leiderschapsseminar

Dit artikel delen:

Meer nieuws: