MENU
Jaarlijkse Global Leadership Summit van start met Bill Hybels

Jaarlijkse Global Leadership Summit van start met Bill Hybels

10 nov

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 november vindt in Drachten de eerste Global Leadership Summit van Willow Creek (GLS) editie 2016/2017 plaats. De GLS is een tweedaagse leiderschapsconferentie die wereldwijd plaatsvindt in meer dan 125 landen in 59 talen.

De verwachting is dat bijna driehonderdduizend leiders van alle leeftijden en uit alle sectoren deel zullen nemen aan de editie 2016/2017. Hiermee is de GLS n van de grootste leiderschapsconferenties ter wereld. De Global Leadership Summit is een conferentie van de Willow Creek Association in Chicago (VS) en wordt in Nederland georganiseerd door Stichting Opwekking. In oktober jl. vond een fusie plaats tussen Stichting Opwekking en Willow Creek. Hierbij werden de activiteiten van deze laatste overgenomen door Stichting Opwekking.

De GLS heeft ook dit jaar een gevarieerd programma met sprekers van topklasse, die via video te volgen zijn. Vaste spreker is Bill Hybels, initiator van de GLS en oprichter en pastor van de Willow Creek Community Church. Andere sprekers zijn onder anderen Travis Bradberry, Patrick Lencioni, Erin Meyer, Danielle Strickland, T.D. Jakes en John Maxwell. Themas die aan de orde komen zijn o.a. het uitvoeren van ideen die er werkelijk toe doen, eigenschappen die teamwork positief benvloeden en het gebruikmaken van de kracht van emotionele intelligentie en omgaan met culturele verschillen.

Volgens de organisatie speelt gezond leiderschap een cruciale rol bij de vitaliteit van bedrijven, kerken en organisaties. Een juiste balans tussen karakter, vaardigheden en toewijding van leiders is bepalend voor de mate waarin bedrijven, kerken of organisaties effectief zijn in het behalen van hun doelen. Ruben Flach, directeur: 'Het is een voorrecht en van groot belang de GLS te mogen delen met leiders in Nederland. Er is geen andere plek waar zoveel topsprekers uit bedrijfsleven en geloofsorganisaties binnen twee dagen te bekijken zijn, dat maakt de GLS heel bijzonder. Iedere leider die zichzelf en zijn taak en verantwoordelijkheid serieus neemt moet zich blijven ontwikkelen en groeien. De GLS biedt hiervoor een uitstekende mogelijkheid.'

De GLS is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij leiderschap of die zich hierin wil ontwikkelen. De conferentie vindt op vrijdag en zaterdag plaats, en duurt van 09.00-17.00 uur. De Global Leadership Summit vindt verder plaats op 18-19 november in Rotterdam, 20-21 januari in Eindhoven en op 27-28 januari in Veenendaal.

Datum: 10 november 2016
Auteur: Opwekking
Website: http://www.willowcreek.nl/gls2016

Dit artikel delen:

Meer nieuws: