MENU
Kerst-theaterprogramma met Elise Mannah en Martin Brand

Kerst-theaterprogramma met Elise Mannah en Martin Brand

22 nov

Eigenzinnig en diepzinnig, met een glimlach, een knipoog en een diepere laag; de liedjes en eerdere theaterprogramma’s van zowel Elise Mannah als Martin Brand hebben de artiesten een divers publiek opgeleverd. Met het gloednieuwe kerst-theaterprogramma ‘Piekfijn’ slaan ze opnieuw de handen ineen.

Tijdens zes optredens in december, verspreid over het land, nemen zij het publiek mee langs het bekende kerstverhaal. De liedjes van het programma verschijnen ook op een nieuwe, gelijknamige, cd waarop Elise Mannah en Martin Brand eveneens samenwerken.

Solo hebben Elise Mannah en Martin Brand hun sporen al verdiend, maar zet de eigenzinnige artiesten samen op een podium, en het resultaat is des te sterker. Dat blijkt wel uit het nieuw te verschijnen album en kerst-theaterprogramma ‘Piekfijn’. De eigenzinnige liedjes, persoonlijkheden en kleinkunst komen allemaal samen in een afwisselend programma.

Vorig jaar tourden Mannah en Brand al samen, en dat beviel goed. “We hadden van tevoren verwacht dat we artistiek goed bij elkaar passen en gelukkig bleek dat in de praktijk ook” aldus Martin en Elise. “Het publiek was erg enthousiast over onze samenwerking, de klank van onze stemmen samen en de theatervorm waarin we ons optreden graag gieten. Omdat ook wij zelf zo blij werden van samenwerken, hebben we een volgende stap gezet.”

Die volgende stap is dus ‘Piekfijn’. Het programma gaat in op het contrast tussen het vaak gepolijste imago van kerst, waarin alles piekfijn in orde lijkt, en het daadwerkelijke kerstverhaal. ‘Piekfijn’ is een theaterprogramma dat een verwarmende, ontroerende, indringende en verfrissende kijk biedt op kerst. De liedjes in het programma worden gezongen vanuit de verschillende perspectieven van de hoofdrolspelers in het bekende verhaal, zoals de herders, de Wijzen, Jozef en Maria. Het gaat over de mensen van toen, maar ook over mensen van nu. Deze opzet past uitstekend bij het repertoire van zowel Martin als Elise. Hun muziek schuwt de serieuze kanten van het leven niet naast de glimlach en bekende verhalen komen in hun muziek altijd op een persoonlijke manier dichtbij.

Muzikaal wordt het duo voor ‘Piekfijn’ bijgestaan door een band onder leiding van Henk Doest, pianist waar beide solo artiesten regelmatig mee samenwerken.

Elise Mannah geeft niet alleen solo optredens waarin een mix van kleinkunst en luisterliedjes de ruimte krijgt; ook maakt ze deel uit van het collectief dat ‘de Mariamonologen’ pas weer naar uitverkochte theaters bracht.

Martin Brand’s muziek is vaak omschreven als dat, waar zijn hart vol van is. Naast zanger is hij spreker en theatermaker en werkt hij momenteel aan een solo cabaretvoorstelling. Ook in zijn repertoire klinkt kleinkunst door. Zijn eerdere albums zijn pas gebundeld in de box set ‘Het Beste Moet Nog Komen’.

Het album ‘Piekfijn: Liedjes Rondom Kerst’ zal in de aanloop naar de tour landelijk verkrijgbaar zijn.

Kerst-theaterconcerten ‘Piekfijn’
Apeldoorn (De Basis) – 9 december 2016
Dordrecht (Bonfire) – 10 december 2016
Leeuwarden (Koepeltheater) – 13 december 2016
Katwijk (TriPodia) – 14 december 2016
Kampen (Stadsgehoorzaal) – 16 december 2016
Bunschoten-Spakenburg (Noorderkerk) – 20 december 2016

Alle avonden beginnen om 20:00 uur. Kaarten en overige informatie is te vinden op www.truetickets.nl.

Datum: 22 november 2016
Auteur: Leon van Steensel
Website: http://www.truetickets.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: