MENU
Zelfs een geladen geweer kan deze evangelist niet stoppen

Zelfs een geladen geweer kan deze evangelist niet stoppen

28 nov

Zacharia leefde een comfortabel leven als ambtenaar in Zuid-India. Maar op een dag maakte zijn rustige leventje een radicale wending. God riep hem namelijk om als zendeling naar het in Noord-India gelegen Bihar te gaan, tot voor kort voor zendelingen één van de gevaarlijkste gebieden van het land, om daar het Evangelie te brengen. Het gebied werd in het verleden ook wel de begraafplaats van zendelingen genoemd.

‘Wekenlang heb ik gebeden of God iemand anders naar dat gebied wilde sturen, maar de Heere maakte me duidelijk: niet iemand anders, maar Ik zend jou.’

Zacharia gehoorzaamde de roepstem van de Heere Jezus en ging naar Bihar. Bijna kostte het ook hem zijn leven. Toen hij in Bihar aankwam, werd hij al direct geconfronteerd met weerstand. Op een dag klopte hij bij iemand aan en vroeg om een glas water. De man die open deed, vroeg hem van welke kaste hij was. ‘Ik ben een christen,’ antwoordde ik. ‘Toen hij het woord ‘christen’ hoorde, ontplofte hij bijna. Als je nog één woord spreekt, dood ik je.’

Ondanks de tegenstand, zette Zacharia door. In een tijdsbestek van twee jaar bouwde hij een school en leidde hij dertig mensen tot Christus. Hij gaf Bijbelstudies en hield gebedssamenkomsten, ondanks voortdurende bedreigingen.

Op een avond, toen ze een samenkomst hadden, kwamen er opeen zes mensen de zaal binnen. ‘Terwijl ik de Bijbelstudie leidde, haalde één van die zes mannen een geweer tevoorschijn, met de bedoeling mij neer te schieten. Maar toen hij de trekker overhaalde, weigerde zijn geweer.

De volgende dag raakte juist die man die mij had willen doden, gewond bij een aanrijding. De Heere leidde het zo dat ik precies daar was en hem naar het ziekenhuis kon brengen,’ vertelt Zacharia.

De Heere zegent de bediening van Zacharia. Hij geeft nu Bijbelstudies en leiderschapstrainingen en zet zich ook in voor de samenleving met gratis maaltijden, kleding en medische hulp.

Hij is ook dankbaar dat zijn vrouw altijd achter hem is blijven staan en meegegaan is naar Bihar. ‘Ze heeft nooit gevraagd om naar een veiliger gebied te gaan. Ik dank God voor haar. Mijn leven wordt voortdurend bedreigd. Wanneer ik op pad ga om het Evangelie te verkondigen, vast mijn vrouw drie dagen en vraagt God om mij te beschermen. Ik ben verheugd om te zien wat God hier doet.’

(Bron: Christian Aid)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 28 november 2016
Auteur: Dirk van Genderen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: