MENU
De Fontein Apeldoorn bakt pannenkoeken voor daklozen

De Fontein Apeldoorn bakt pannenkoeken voor daklozen

29 nov

Geloofsgemeenschap De Fontein in Apeldoorn deelt op dinsdag 29 november 2016 pannenkoeken uit bij de bassischolen De Vliegenier en De Diamant in wijk Zuidbroek en inloophuis De Herberg in Apeldoorn. Deze actie vindt plaats wegens Sint Pannekoek, een traditie die ontstaan is naar aanleiding van een stripverhaal van striptekenaar Jan Kruis.

De Fontein heeft een pannenkoekenbus beschikbaar gekregen om ’s middags op de scholen bijna 400 kinderen van vers gebakken pannenkoeken te voorzien. ’s Avonds zal de bus Inloophuis De Herberg aandoen. Daar krijgen dak- en thuislozen pannenkoeken.

“We vinden het geweldig dat we dit in enkele dagen hebben kunnen regelen samen met de scholen en De Herberg,” zegt Wim Burggraaf van De Fontein. “De Herberg was een locatie waar we direct aan dachten om daar pannenkoeken uit te delen. Voor de scholen hebben we gekozen, omdat zij veel voor De Fontein betekenen. We maken gebruik van hun lokalen en ze werken mee aan een kerstmusical. We vinden het mooi dat we op deze manier iets terug kunnen doen. De scholen waren ook meteen enthousiast. Het is wel een uitdaging om de honderden pannenkoeken te bakken, maar we zijn blij dat vrijwilligers van De Fontein, samen met de pannenkoekenbakker, deze klus willen klaren.”

Sint Pannekoek
De traditie wordt als eerste vermeld in 1986 in de bekende strip ‘Jan, Jans en de kinderen’ (getekend door Jan Kruis). Op Sint Pannekoek bakt de vrouw des huizes een grote stapel pannenkoeken. Wanneer de heer des huizes ’s avonds thuiskomt, heeft iedereen een pannenkoek op zijn hoofd. Zij roepen hem tegelijkertijd toe: “Een vrolijke en gezegende Sint Pannekoek!”

Datum: 29 november 2016
Auteur: De Fontein Apeldoorn
Website: http://www.defonteinapeldoorn.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: