MENU
Andrew Scott over de verschuiving naar een nieuwe manier van zending

Andrew Scott over de verschuiving naar een nieuwe manier van zending

06 dec

'Scatter!' luidt de boodschap van Andrew Scott, veldleider van Operatie Mobilisatie in de USA. In zijn nieuwe boek spreekt hij over de verschuiving naar een nieuwe manier van zending. Ga en neem je baan met je mee. Dat is precies wat Martijn* en Emma* hebben gedaan. Ze verlieten Nederland om in woord en daad Gods liefde te delen met de lokale bevolking van Centraal-AziŽ, Emma als ergotherapeut en Martijn als ontwerper van zorgproducten.

We komen vaak mensen tegen die nog nooit een gehandicapt kind hebben gezien.
Momenteel zetten Martijn en Emma hun talenten in om gehandicapte kinderen te helpen. In Centraal-AziŽ is het hebben van een kind met een handicap nog een groot taboe. Deze kinderen worden uit schaamte weggestopt, waardoor ze eigenlijk geen kans krijgen om mee te doen in de maatschappij. Martijn en Emma komen vaak mensen tegen die nog nooit een gehandicapt kind hebben gezien.

Een nieuwe kans voor Tian
De stoel van TianSinds kort heeft Martijn een eigen werkplaats, waar hij zelf zorgproducten op maat kan maken. De vierjarige Tian* kwam binnen in een kinderwagen, geduwd door zijn moeder. Een verlegen jongetje dat ondanks zijn lichamelijke beperking heel graag de wereld wil ontdekken. Tian heeft een spina bifida, een open ruggetje, waardoor hij verlamd is. Een passende rolstoel zou zoín 2.000 euro kosten, wat onbetaalbaar is voor zijn ouders. Voor een tiende van die prijs heeft Martijn een stoel op maat kunnen ontwerpen en maken. Hier kan Tian zelf op klimmen en zich op voort bewegen.

Na een halfuurtje racete Tian met zijn stoel door de hal van het ziekenhuis, ging hij de drempel op en af en kon hij zelfstandig op de stoel klimmen. ďHet is zo bijzonder om een kindje van passief zittend in een kinderwagen, te zien veranderen naar een ondernemend mannetje dat met een brede lach op zijn gezicht zich onafhankelijk kan voortbewegen!Ē vertelt Martijn.

Voorrecht
Emma en Martijn vinden het een voorrecht dat God hen wil gebruiken om Zijn liefde te laten zien aan deze kinderen en hun families. Het is hun verlangen om God te laten zien door wie ze zijn en wat ze doen en gebruik te maken van openingen om bijvoorbeeld te vertellen hoe God naar deze kindjes kijkt.

Het is zo bijzonder om een kindje van passief zittend in een kinderwagen, te zien veranderen naar een ondernemend mannetje dat met een brede lach op zijn gezicht zich onafhankelijk kan voortbewegen!

Gebed gevraagd
Bid dat Martijn en Emma openingen mogen vinden om Gods liefde te laten zien aan de lokale bevolking in Centraal-AziŽ. Dank voor alle kinderen die ze al hebben mogen helpen. Bid dat het taboe op gehandicapte kinderen doorbroken mag worden. Bid ook dat meer mensen geÔnspireerd mogen raken om te gaan en hun baan met zich mee te nemen.

Datum: 6 december 2016
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.operatiemobilisatie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: