MENU
Goed nieuws uit projectgebied Dembia van World Vision

Goed nieuws uit projectgebied Dembia van World Vision

06 dec

Eindelijk kunnen we de kinderen weer bezoeken Gelukkig konden de kinderen gewoon naar school. Begin augustus werd ons kantoor in Dembia (EthiopiŰ) verwoest. Van het kantoor en de spullen bleef weinig over. Een grote tegenslag voor ons Dembia-team en alle kinderen in het gebied. Gelukkig hebben we vandaag goed nieuws!

Onze collega's bezoeken de kinderen weer, zijn druk bezig met de renovatieplannen Ún sponsors kunnen weer post sturen naar hun sponsorkind.

Hoewel onze activiteiten de afgelopen maanden stil lagen, ging de hulp aan kinderen door. Veel ouders hebben dankzij trainingen al geleerd wat hun kinderen nodig hebben voor een goede ontwikkeling. Verder hebben de leraren op school op de kinderen gelet, hielden medewerkers van de lokale overheid een oogje in het zeil en konden de mensen 'gewoon' terecht in de gezondheidscentra. Ook hielden we telefonisch contact met de lokale bevolking om hen te adviseren en te horen hoe het ging. Nu kunnen we gelukkig de kinderen zelf weer bezoeken!

De lokale bevolking wil zo graag dat de activiteiten weer hervat worden, dat ze zelf mee gaan helpen met de renovatie. Ook de lokale overheid helpt mee. De bedoeling is dat in de toekomst, als het gebied onze hulp niet meer nodig heeft, de bevolking het gebouw ook kan gebruiken als dorpshuis. Bijvoorbeeld voor cursussen en trainingen. Dat maakt de renovatie ook belangrijk voor op de langere termijn Ún duurzaam!

Wilt u wat extra's doen voor het gebied? We zijn nog op zoek naar extra financiering voor de wederopbouw van het gebouw, kantoormaterialen en computers. Klik hier om te doneren.

We zijn dankbaar voor alle warme reacties en de steunbetuigingen aan het Dembia-team! Samen zetten we ons in voor dat ene doel: elk kind tot bloei!

Datum: 6 december 2016
Auteur: World Vision
Foto: World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: