MENU
Geef deze Kerst een kind te eten

Geef deze Kerst een kind te eten

08 dec

"Ik loop door het ondervoedingscentrum. Eén kind in het bijzonder trekt mijn aandacht. Het is de kleine Nyalang, die bij haar moeder op schoot zit. Met grote ogen kijkt ze mij aan. Mijn collega meet haar arm op. Veel te dun. Als deze kleine niet snel voedselhulp krijgt, overleeft ze het niet.

Ik tel de kinderen op de lijst. 78. Als ik naar de volle wachtruimte kijk, zie ik veel meer kinderen. Deze kinderen staan niet eens op de lijst, maar hebben ook direct onze hulp nodig. Ik kijk naar onze voorraad Plumpy'nut, een pindakaasmengsel met zeer veel vitaminen en mineralen. We hebben niet genoeg om elk kind te helpen. Maar ik kan het niet over m'n hart verkrijgen om ze weg te sturen." Gabriël Manut (noodhulpcoördinator World Vision)

De droogte in het Zuiden van Afrika heeft oogsten laten mislukken. Onze ondervoedingscentra stromen vol met kinderen die honger hebben. We hebben niet genoeg om elk kind te helpen. Maar kinderen wegsturen? Dat is geen optie.

Hoeveel kinderen geeft u deze Kerst te eten?
We willen Nyalang en al die andere kinderen met honger zó graag helpen overleven. En daar hebben we uw hulp bij nodig! Met een Kerstgift van €24 zorgt u ervoor dat een kind in Lesotho, Zimbabwe of Angola geen honger meer heeft! Helpt u mee?

Datum: 8 december 2016
Auteur: World Vision
Foto: World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: