MENU
Kamermeerderheid wil 1 miljoen euro voor verzoening Israeliers en Palestijnen

Kamermeerderheid wil 1 miljoen euro voor verzoening Israeliers en Palestijnen

08 dec

De Tweede Kamer steunt een amendement van de ChristenUnie en SGP om bij de begroting Buitenlandse Zaken 1 miljoen euro vrij te maken voor verzoeningsprojecten tussen IsraŽliŽrs en Palestijnen. Bij dergelijke projecten ontmoeten IsraŽliŽrs en Palestijnen elkaar vaak voor het eerst, waardoor vooroordelen over elkaar verdwijnen. Dankzij het amendement van ChristenUnie-Kamerlid JoŽl Voordewind krijgen deze projecten subsidie.

Tass Saada, een voormalige bodyguard van Arafat, startte een dergelijk verzoeningsproject en kwam op verzoek van de ChristenUnie al eerder naar de Tweede Kamer. Zijn project en ALEH handicap centre, een organisatie waar gehandicapte kinderen de juiste zorg krijgen, ontvangen nu ook subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. ChristenUnie-Kamerlid JoŽl Voordewind vertrekt begin januari naar IsraŽl om zulke verzoeningsprojecten te bezoeken. JoŽl Voordewind: ďHet is belangrijk dat mensen elkaar met elkaar praten in plaats van over elkaar, daarom ben ik blij dat er 1 miljoen euro vrij komt om dit mogelijk te maken tussen IsraŽliŽrs en Palestijnen.Ē

De Tweede Kamer stemde ook voor een amendement van de ChristenUnie, waarmee 1 miljoen euro vrijkomt voor een godsdienstvrijheidsfonds. Ambassades gebruiken dit fonds om godsdienstvrijheid en vrijheid van levensovertuiging, in verschillende landen waar dit onder druk staat, te bevorderen.

Datum: 8 december 2016
Auteur: Marc Hoogerwerf
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: