MENU
Klaas Wilting: Het was vreselijk hoe Freddy Heineken ontmenselijkt werd

Klaas Wilting: Het was vreselijk hoe Freddy Heineken ontmenselijkt werd

10 dec

Klaas Wilting slaat in het TV-programma ‘Thuis’ op Family7 een boekje open over een bekende zaak, de Heineken ontvoering. Het was vreselijk hoe Heineken en Doderer aangetroffen werden. Vastgebonden in een cel aan de muur. Klaas denkt dat Heineken en Doderer nooit over de ontvoering zijn heen gekomen.

"Het gekke bij dit soort grote zaken is dat het voor een woordvoerder, en de media de mooiste zaken zijn om te doen, maar voor degene die het moet ondergaan is het verschrikkelijk, want je wordt ontmenselijkt”, aldus Klaas. Als Holleeder en bondgenoten vrij komen, geven zij een groot feest in het Mariot hotel in Amsterdam en zongen daar uit volle borst heerlijk helder Heineken.

In dit openhartige gesprek met Jan van de Bosch vertelt Klaas over zijn ervaringen bij de politie, wat voor een invloed dat had op zijn gezin en hoe hij denkt over de huidige samenleving. Klaas is een man die bekend staat als oud-woordvoerder van de politie, een man die spreekt met het hart op de tong. "De overheid grijpt pas in als de media erover schrijft. Ik heb wel eens tegen de mensen gezegd; ga niet naar de politie, ga niet naar de overheid, maar ga naar de media, want via de media pakken ze de zaak wel aan, aldus Klaas Wilting”.

Persoonlijk heeft Klaas en zijn gezin het niet altijd makkelijk gehad. Hij zegt dat zijn beroep een aanslag is geweest op zijn gezin vanwege benodigde persoonsbeveiliging en de vele dreigementen. Toch heeft hij oog gehouden voor zijn medemens. Hij zegt: "Geld verdienen is leuk, maar om wat voor een ander te doen is veel leuker, iedereen hoort iets voor een ander te doen”.

Bekijk in het programma ’Thuis' een zeer persoonlijk gesprek met de ex-politie woordvoerder, Klaas Wilting, maandag 12 december; 21:00 uur.
Family7 is te ontvangen via Ziggo kanaal 230, KPN/Telfort kanaal 334 e.v.a.

13-delige televisieserie ‘Thuis'
De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Jan Corsius, Ans Markus, Henny Huisman, Franca Treur, Gor Khatikyan, Cees Dekker, Emile Ratelband, Don Ceder, Lilly Kok, Kees van der Staaij, Klaas Wilting, Hans van Baalen en Frederik de Groot

‘Thuis'
Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis' ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.
Family7.nl/Thuis

Jan van den Bosch
Jan van den Bosch is ondernemer en tv-presentator. Hij werkte ruim 25 jaar bij de EO en was initiatiefnemer van de EO Jongerendag. Hij is directeur van o.a. Beter-uit Reizen en presenteert de wekelijkse uitzendingen van Hour of Power op RTL5 en Family7.

Family7
Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders:
Ziggo: Kanaal 230; KPN & Telfort: Kanaal 334; Solcon: Kanaal 300; Caiway: Kanaal 49
Voor alle andere aanbieders en ons uitzendgebied kijk op: www.family7.nl/kabelexploitanten

Datum: 10 december 2016
Auteur: Family7
Foto: Family7 - Arend Jan Westerik
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: