MENU
Moslimimmigrant leidt in Engeland 600 Iraniers tot de Heere Jezus

Moslimimmigrant leidt in Engeland 600 Iraniers tot de Heere Jezus

12 dec

Shapoor kwam als een moslim uit Iran naar Engeland. Maar acht jaar later gebruikt God hem om het Evangelie te verkondigen onder vluchtelingen. ‘Toen ik zelf moslim was, geloofde ik niet dat God tot gewone mensen kon spreken en een relatie met mensen zou kunnen hebben,’ vertelt Shapoor.Toen hij de Bijbel voor het eerst begon te lezen, veranderde zijn leven. ‘Toen ik tot Christus kwam en de Bijbel las, ontdekte ik dat God een hart heeft voor zondaars, voor iedereen,’ vertelt hij.

Al snel kreeg hij een grote ijver om het Evangelie te verspreiden. ‘Toen ik de genade en liefde van God in mijn leven zag, kon ik dit Goede Nieuws niet langer voor mijzelf houden. Omdat wij van de duisternis in het licht kwamen, mogen we dit niet voor onszelf houden. We ontvingen het gratis, we geven het gratis aan anderen door.’

Shapoor begon het Evangelie in een vluchtelingencentrum te brengen, met mensen uit Syrië, Irak, Iran en Afrika, van wie de meesten moslim zijn. ‘Ik kwam hier iedere zaterdag om hun voedsel te geven. En gedurende de week bleven we komen om het Evangelie te brengen en over Jezus te spreken. Met Gods hulp kwamen al 600 Iraniërs tot geloof in de Heere Jezus.’

In de vluchtelingenstroom ziet Shapoor gelegenheden die God biedt. ‘Hij brengt de volken naar ons toe en wij hebben de vrijheid om het Evangelie te delen, de Bijbel te lezen en hen uit te nodigen om naar de kerk te komen. Niemand arresteert ons hier omdat we het Evangelie brengen. Laten wij naar de mensen kijken met de liefde voor Jezus.
Ook bij Shapoor speelde Jesaja 6 een rol, de vraag die de Heere aan Jesaja stelde: ‘Wie zal ik zenden?’ ‘Misschien stelt de Heere deze vraag ook wel aan ons allemaal,’ voegt Shapoor toe.

(Bron: Pioneers)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 12 december 2016
Auteur: Dirk van Genderen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: