MENU
Kerstverhaal komt muzikaal tot leven op de Dam

Kerstverhaal komt muzikaal tot leven op de Dam

14 dec

Op Eerste Kerstdag vertellen Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum, Shirma Rouse en Brownie Dutch in ‘Kerstfeest op de Dam’ het kerstverhaal aan de hand van klassieke en moderne kerstliederen. Daarnaast bezoeken zij cliënten van het Leger des Heils.

Mensen uit alle lagen van de samenleving en met bijzondere verhalen over hoogte- en dieptepunten in het leven. Verhalen die mensen ontroeren, bemoedigen en hoop geven. Bert van Leeuwen is net als voorgaande jaren gastheer tijdens de avond. Nieuw dit jaar is dat kinderen op hun eigen serieuze, maar ook humoristische wijze samen met Bert het kerstverhaal vertellen. Ook zingt het Soundwise Children Choir mee met de artiesten. ‘Kerstfeest op de Dam’ is dit jaar meer dan voorgaande jaren een echt familiekerstfeest, voor jong en oud. Een muzikale kerstvertelling die je niet mag missen.

Kerstverhaal voor jong en oud
Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum, Shirma Rouse en Brownie Dutch brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire liederen, passend bij hun ontmoetingen met cliënten van het Leger des Heils. Onder leiding van Eric van Tijn begeleiden de Fluitsma en Van Tijn Band, de Amsterdam Staff Songsters, de Amsterdam Staff Band, het Soundwise Gospel Choir, het Soundwise Children Choir en het publiek de artiesten daarbij. Tussen de optredens door vertellen kinderen in hun eigen woorden samen met Bert het kerstverhaal. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het bijzondere verhaal over de geboorte van Jezus toegankelijk voor jong en oud.

Projectbezoeken
De artiesten bezoeken ieder een bijzondere cliënt van het Leger des Heils.

Trijntje Oosterhuis
Trijntje ontmoet Anneke. Zij doet als kapster vrijwilligerswerk bij een verzorgingstehuis en is ambassadrice van het Leger des Heils. Anneke is geboren in een gezin waar vader alcoholist was en moeder verstandelijk beperkt. Door jarenlang misbruik in een kindertehuis is Anneke gaan experimenteren met drugs en belandt ze in de prostitutie. Nu is ze clean en vertelt ze overal haar verhaal. Een verhaal van hoop, want er is altijd een uitweg.

Brownie Dutch
Brownie gaat op bezoek bij oud-Jihadstrijder Khurram in Kampen. Khurram is opgegroeid in een streng Islamitisch gezin in Pakistan. Op achtjarige leeftijd moet hij van zijn vader naar een Jihad-trainingskamp waar hij leert om te doden. Dit wil hij niet en vlucht naar Nederland. Nu is hij christen en vertelt hij Brownie over zijn leven toe en nu.

Jim Bakkum
Jim gaat op bezoek bij Gerth (68) in een ‘beschermd’ wonenproject. Gerth had een goedlopende kapsalon, maar verkoopt zijn zaak vanwege reuma aan zijn pols. Hij wordt verliefd op een vrouw die drugs gebruikt en samen raken ze verslaafd. Als Gerth na 17 jaar ontdekt dat hij een kwaadaardige poliep in zijn darm heeft, kickt hij af en besluit gelukkig oud te worden. Gerth is nu 7 jaar clean en woont al 6 jaar in het project.

Shirma Rouse
Shirma ontmoet de jonge Chanel (21). Ze is verslaafd geboren en belandt na een pleeggezin met haar moeder en broers verslaafd in de straten van Utrecht. Na vier jaar dopegebruik woont Chanel nu bij een zorgboerderij en volgt een opleiding als kok. Haar prioriteit is clean blijven.

Zondag 25 december, 20.23 uur, NPO 1 I Herhaling: maandag 26 december, 9.30 uur, NPO 1
13 december 2016

Datum: 14 december 2016
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: © Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: