MENU
Spectaculair startschot kaartverkoop EO-Jongerendag 2017

Spectaculair startschot kaartverkoop EO-Jongerendag 2017

15 dec

Vanmiddag heeft BEAM – het jongerenmerk van de EO - op spectaculaire wijze de kaartverkoop van de 43ste EO-Jongerendag gelanceerd. Tijdens een skydive boven GelreDome Arnhem onthulde presentator Joram Kaat het thema en de eerste artiest van het grootste christelijke jongerenevent van Europa. De skydive werd uitgezonden via een livestream op Facebook en YouTube.

De EO-Jongerendag 2017 vindt op zaterdag 10 juni plaats in GelreDome Arnhem. 25.000 christelijke jongeren komen hier samen om te zingen, te luisteren, te bidden en om samen na te denken over het thema “Fear not”.

“Fear not”
In de Bijbel wordt 365 keer over vrees en angst gesproken. “Angst is van alle tijden, maar ook heel actueel”, vertelt presentator Joram Kaat. “Veel mensen zijn bang voor terroristische aanslagen, klimaatverandering of oorlog. Bang om mensen die dichtbij staan te verliezen, er niet bij te horen of voor altijd alleen te blijven. Jezus roept die angst een halt toe en zegt: ‘Vrees niet!’.” BEAM ontkent niet dat er angst is, maar wil laten zien dat God erbij is: ‘Ook al ga je door een dal van diepe duisternis, vrees niet, want Ik ben bij je’ (naar Psalm 23).

Rend Collective
BEAM maakte tijdens de livestream ook de eerste artiest van de EO-Jongerendag bekend: de folk-popband Rend Collective. Deze band met Ierse roots bracht onlangs haar tweede campfire-album uit. De authentieke, typisch Ierse muziek gaat terug naar de kern: de liefde van Jezus staat centraal.

Over BEAM
De EO-Jongerendag wordt georganiseerd door BEAM; het jongerenmerk van de EO. BEAM is enthousiast over Jezus en wil Zijn voorbeeld volgen door – samen met jongeren - Jezus’ liefde en positiviteit uit te stralen.

Kaarten voor de EO-Jongerendag 2017 zijn verkrijgbaar via de website beam.eo.nl/eo-jongerendag.

Datum: 15 december 2016
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: beam.eo.nl/eo-jongerendag

Dit artikel delen:

Meer nieuws: