MENU
Stephanos levert nieuw schoolgebouw in Malawi op

Stephanos levert nieuw schoolgebouw in Malawi op

16 dec

Stéphanos heeft een nieuw schoolgebouw mogen opleveren. Met de oplevering van dit project heeft Stéphanos -vanaf 2009- het drieëntwintigste Leer Centra opgeleverd. Het Leer Centrum wordt 's ochtends gebruikt voor kleuter onderwijs en 's middags voor volwassen onderwijs. Andere lessen kunnen hier ook gegeven worden, met goedkeuring van het dorpshoofd en het Leer Centrum comité.

Het Leer Centrum staat in regio Blantyre, T.A. Kuntaja. De naam van het schooltje is Tayamba (wij zijn begonnen, start, begin) en dorpje is Luwesi (Louis) Village.
De officiële openingshandeling (foto) is verricht door bestuurslid dhr. L. den Boer. Bestuurslid dhr. K. de Wit heeft bij de opening de bevolking mogen wijzen op het levende Water en het Hemelse Licht.

Scholenbouw is één van de onderdelen van het Outreach Programma van stichting Stéphanos. Met financiering vanuit de Stéphanos is samen met de Malawiërs gewerkt aan dit project. Leerkrachten hebben een training ondergaan om het onderwijs te verbeteren en er zijn schoolmaterialen verstrekt. 

Het doel van Stéphanos is om vanuit Bijbels perspectief diaconale hulp en onderwijs te brengen aan de meest kwetsbaren, met name weeskinderen. Deze hulp is gebaseerd op Reformatorische grondslag. Het doel van het verschaffen van materiële hulp is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid.

Stéphanos wil de gaven die God gegeven heeft uitreiken aan hen die het nodig hebben. Hiervoor zijn 3 doelen opgesteld die zowel de kinderen als hun omgeving bevatten: De kinderen bereiken met het Woord van God, het verbeteren van de levensomstandigheden van de kinderen en hun omgeving, en de sociale economische ontwikkeling in het gebied bevorderen.

Datum: 16 december 2016
Auteur: H. Droppert
Foto: Stephanos
Website: http://www.stephanos.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: