MENU
Boekhandel Riemer wint Beste Zelfstandige Winkelier award

Boekhandel Riemer wint Beste Zelfstandige Winkelier award

19 dec

Afgelopen week is de winnaar van de publieksprijs ABN AMRO Beste Zelfstandige Winkelier van Nederland 2016 – 2017 bekendgemaakt. Van 1 september tot en met 30 november beoordeelden consumenten de 60 deelnemende zelfstandige winkeliers. Boekhandel Riemer uit de provincie Groningen ging er met de titel vandoor en is hiermee de Beste Zelfstandige Winkelier van Nederland 2016 – 2017 geworden.

De feestelijke bekendmaking vond plaats in de vernieuwde Store of the Future in Amersfoort. Alle provinciewinnaars waren hiervoor uitgenodigd. Naast de uitreiking van de provincieprijzen werd de landelijke winnaar bekendgemaakt. Boekhandel Riemer behaalde het hoogste eindcijfer, namelijk een 8,22. Zij blinken met name uit op de aspecten sfeer, klantvriendelijk personeel en service.

In de sfeervolle boekhandel bij de Ebbingebrug in Groningen, welke door Riemer zelf is ontworpen, kunt u terecht voor boeken, cadeauartikelen en een goede kop koffie. U vindt bij Riemer een uitgebreide selectie literatuur, kookboeken en theologie. Maar ook filosofie, geschiedenis en Groningana. De kinderboekafdeling is al een belevenis op zich. U kunt rustig ronddwalen langs de goedgevulde boekenkasten. In de kelder vindt u de instore winkel van stichting Leesgoed. Een boekwinkel voor ‘aarzelende lezers’ waar iedereen die moeite heeft met lezen of schrijven terecht kan.

Naast de winkel in Groningen heeft boekenhandel Riemer sinds kort een sfeervolle franchise winkel in Meppel en Amersfoort. Daarnaast geeft de boekhandel twee keer per jaar hun eigen inspiratie magazine ‘Alsjeblieft inspiratie’ uit en onderscheid Riemer zich online met hun webshop waar klanten de voorraad van de winkels kunnen inzien en kunnen aangeven dat het boek op een creatieve manier verpakt en thuisbezorgd wordt.

Bij de verkiezing ‘Beste Zelfstandige Winkelier’ bepaalt de consument wie de beste zelfstandige winkel van Nederland is. Deze titel komt voort uit één van de acht verkiezingen binnen ABN AMRO Retailer of the Year Nederland en is een initiatief van ABN AMRO en Q&A. De winnaars zijn bepaald op basis van het hoogste gewogen en gecorrigeerde eindcijfer.

Consumenten hebben de winkels beoordeeld op negen belangrijke verkoopaspecten. Een combinatie van het belang en de beoordeling per aspect zijn onderdeel van de berekening van het eindcijfer. Het gewogen eindcijfer is gecorrigeerd op basis van het aantal beoordelingen om de representativiteit te waarborgen.

Provinciewinnaars Beste Zelfstandige Winkelier: (op alfabetische volgorde)

Boekhandel Dominicanen – Limburg
Boekhandel Riemer – Groningen
Boer Staphorst – Overijssel
CD-ROM-LAND – Brabant
Nijhof – Utrecht
Rinsma Fashion – Friesland
Sanders Bolnes – Zuid-Holland
Sparkle Style – Noord-Holland
Vrijbuiter Roden – Drenthe
Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys – Gelderland
Van Westen Mannen – Zeeland

Datum: 19 december 2016
Auteur: Boekhandel Riemer
Website: http://www.boekhandelriemer.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: