MENU
Bijbelgenootschap en Jongbloed toch samen verder

Bijbelgenootschap en Jongbloed toch samen verder

21 dec

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en uitgeverij Royal Jongbloed hebben de intentie uitgesproken om de komende jaren samen te blijven werken. Dat is de uitkomst van de gesprekken de afgelopen weken tussen beide directies. Aanleiding was de kwestie met het papier van de Groene Bijbel. In de komende tijd wordt er geïnvesteerd in een nieuwe vorm van samenwerking en herstel van vertrouwen.

De Groene Bijbels die uit de handel zijn gehaald, worden begin volgend jaar door het NBG gratis verspreid onder geïnteresseerden, waartoe een concreet plan wordt uitgewerkt. Wie de Groene Bijbel al gekocht heeft en hem terugstuurt, krijgt zijn geld terug via Royal Jongbloed.

NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf reageerde eerder heftig op de fraude en gaf toen aan de relatie met Jongbloed grondig te heroverwegen: ‘We zijn diep geschokt over de fraude die uitgeverij Royal Jongbloed heeft gepleegd met het papier van de Groene Bijbel. We voelen ons misleid. Deze vertrouwensbreuk is ernstig en kan niet zonder gevolgen blijven voor onze samenwerking met Jongbloed’.

Het is goed nieuws dat beide directies nu de intentie uitgesproken hebben om de komende jaren samen te blijven werken.

Datum: 21 december 2016
Auteur: NBG en Royal Jongbloed
Foto: © TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: