MENU
Feestelijke opening nieuwe locatie Mercy Ships Holland

Feestelijke opening nieuwe locatie Mercy Ships Holland

23 dec

ROTTERDAM - De nieuwe locatie van stichting Mercy Ships Holland in Rotterdam is donderdagmiddag 22 december officieel geopend. Onder toeziend oog van bestuur, medewerkers en de bij de verbouwing betrokken bedrijven verrichtten voorzitter Jan van den Bosch en huidige directeur Arjen van der Wolf de openingshandeling door het gebouw te “dopen” met een fles champagne.

Na de openingshandeling en de confetti werd iedereen uitgenodigd om over de rode loper naar binnen te komen voor een rondleiding. Voorzitter Jan van den Bosch sprak zijn bewondering uit over het vele werk dat in korte tijd is verzet. “Dankzij dit nieuwe pand kan Mercy Ships Holland een nog grotere bijdrage leveren in Afrika, zodat het bijzondere werk, de hulp aan de patiënten, door kan blijven gaan.”

20 containers
De internationale organisatie Mercy Ships biedt gratis medische operaties en training in de armste landen in Afrika door middel van een ziekenhuisschip. Naast het werven van vrijwilligers en fondsen, speelt het Nederlandse kantoor een grote rol in de distributie van goederen. Jaarlijks worden er minimaal twintig containers naar ziekenhuisschip Africa Mercy verscheept vanuit Rotterdam.

Groei
De verhuizing van Mercy Ships Holland naar een groter pand was noodzakelijk in verband met de groei van het werk, mede door de komst van een tweede ziekenhuisschip in 2019. Kantoor en het internationale distributiecentrum bevinden zich nu in één gebouw, aan Ridderkerkstraat 20 in Rotterdam.

Datum: 23 december 2016
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: