MENU
Gevoelige geloofsgesprekken in nieuw seizoen: De Verandering

Gevoelige geloofsgesprekken in nieuw seizoen: De Verandering

24 dec

In het nieuwe seizoen van De Verandering volgt presentator Kefah Allush mensen die op latere leeftijd tot geloof zijn gekomen en wiens leven daardoor ingrijpend veranderde. In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen ontmoet Kefah dominee Henk Knegt. Zijn alcoholverslaving is van grote invloed op zijn leven: het kost hem zijn huwelijk, zijn baan en Henk loopt volledig vast, totdat zijn neef zich met zijn leven bemoeit.

Het zal je als gemiddeld kerkganger maar overkomen. Dat je moet luisteren naar de preek van een dominee die vanwege drankmisbruik wankelend op de kansel staat. Henk Knegt was zo’n dominee. De spanning van het ambt, een ongelukkig huwelijk en emoties die hij niet onder woorden kon brengen dreven hem naar de fles. Zijn eerste vrouw verlaat hem en Henk Knegt stopt als dominee en wordt leraar op een Middelbare School. Maar het probleem verdwijnt niet, ook niet als hij opnieuw trouwt. De drank blijft jarenlang zijn stiekeme partner die veel schade aanricht in zijn leven. Vaak verdwijnt hij en wordt totaal dronken in een sloot of bos terug gevonden. Henk wordt opnieuw ontslagen en ook zijn tweede huwelijk dreigt op de klippen te lopen. Maar dan is er een neef die zich met Henk zijn leven gaat bemoeien.

Andere gasten in dit seizoen
Gendro Schijff doet mee aan het programma Spoorloos, waar hij op zoek gaat naar zijn wortels. Gendro geniet van de aandacht die mensen door het programma aan hem geven, maar die aandacht komt hem steeds duurder te staan. Stefan van der Heijden groeit op in een gezin waar veel spanning heerst. Stefan belandt uiteindelijk op straat, gebruikt steeds meer drugs en belandt door de criminaliteit in de gevangenis. Maar juist die plek verandert zijn leven. Ook Anita draagt een heftig verleden met zich mee en in haar huwelijk voelt zij zich steeds onveiliger. Op een dag is de spanning zo erg dat ze vlucht. Ze besluit alleen verder te gaan, maar een onverwachte ontmoeting op het schoolplein zorgt voor een verrassende wending in haar leven.

Over het programma
De Verandering laat op bijzondere wijze zien hoe het geloof een mensenleven totaal kan veranderen en welke impact het heeft op de omgeving. Familieleden, bekenden en vrienden vertellen het verhaal van de hoofdpersoon aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s en video’s. Op het punt van de ommekeer ontmoet Kefah de hoofdpersoon en hoort zijn of haar kant van het verhaal.

Zaterdag 7 januari, 18.20 uur, NPO 2

Datum: 24 december 2016
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Willem Jan De Bruin - EO
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: