MENU
Syrisch Bijbelgenootschap blijft aan het werk in Aleppo

Syrisch Bijbelgenootschap blijft aan het werk in Aleppo

24 dec

Het Syrisch Bijbelgenootschap, werkzaam vanuit Aleppo, blijft ondanks het oorlogsgeweld in de stad aan het werk. In het relatief veilige westen van de stad is de boekwinkel van het Bijbelgenootschap dagelijks geopend.

ĎDe vraag naar bijbels is op dit moment enormí, vertelt George Andrea, hoofd van het Syrisch Bijbelgenootschap. ĎKinderbijbels zijn heel populair. Christenen en moslims komen bij ons langs met vragen over wat de Bijbel zegt over lijden, over de moeilijke omstandigheden waar ze zich in bevinden. Als Bijbelgenootschap zijn we er voor iedereen: moslim, orthodox, katholiek en protestantí, zegt Andrea.

Ondanks de oorlog heeft het Bijbelgenootschap in 2014 159.000 bijbels kunnen verspreiden. Dat is meer dan tien keer zoveel als in 2010, voor het conflict uitbrak. De toevoer van bijbels loopt voornamelijk via Libanon, omdat bijbels niet rechtstreeks naar SyriŽ verstuurd kunnen worden.


Het Nederlands Bijbelgenootschap steunt het Syrisch Bijbelgenootschap. Met hulp van donateurs maakt het NBG in 2016 de verspreiding van 5.000 bijbels in SyriŽ mogelijk. In 2017 blijven we hen ondersteunen met een nieuwe actie om bijbels in SyriŽ te verspreiden.

Helpt u ons om ook in 2017 bijbels te verspreiden in SyriŽ? Bezoek de website van het NBG voor meer informatie.

Datum: 24 december 2016
Auteur: Bijbelgenootschap
Foto: Bijbelgenootschap
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: