MENU
De blinkende Morgenster

De blinkende Morgenster

26 dec

De sterren van vandaag hebben het gemaakt in deze wereld. Topsporters, muzikanten, acteurs, noem maar op. Deze sterren schitteren een poosje, maar vroeg of laat verdwijnen ze weer uit het zicht. Meer dan 2500 beroemd-heden hebben een stervormige tegel met daarop hun naam op de ‘Walk of Fame’ in Hollywood. Deze sterren herinneren de wandelaars aan glorie die vergaat.

Met Kerst worden we herinnerd aan een andere ster: de ster van Bethlehem. Ik bedoel nu niet de ster die de geboorte van Jezus aankondigde en gezien werd door de wijzen, maar Jezus zelf. Want in de Bijbel wordt Hij ‘de blinkende Morgenster’ genoemd. En hoewel Jezus wereldberoemd is, ligt zijn ster niet tussen andere beroemdheden op straat in Hollywood. Hij schittert voor eeuwig en zijn glorie vergaat nooit.

Morgenster
Wat betekent het voor ons dat Jezus ‘de blinkende Morgenster’ is? Laten we daarvoor eerst naar de gewone Morgenster kijken. Wij hebben als gezin jarenlang gevaren op een schip van een zendingsorganisatie. Als we midden aop de oceaan voeren en ’s nachts buiten op het dek stonden, dan was het aardedonker, zeker als er maar een klein streepje maan was. Zo tegen het einde van de nacht, als het buiten het donkerst is, verschijnt dan opeens een schitterende ster: de Morgenster, waarvan we nu weten dat het de planeet Venus is. Maar door de enorme afstand lijkt het een grote heldere ster, die elke dag weer het ochtendgloren aankondigt.

Openbaring
In het laatste boek van de Bijbel, Openbaring, lezen we over Jezus Christus als de Morgenster. Dit boek was allereerst geschreven aan de kerk in de eerste eeuw. De christenen werden zwaar vervolgd. Ze leefden in een heel duistere periode. Er staat ook veel in Openbaring over de laatste periode van deze wereld. Er wordt gesproken over rampen, oorlogen en vervolging. Al deze dingen zien wij in onze tijd elke dag op het nieuws. Zo veel narigheid dat we er weleens moedeloos van worden. Je zou het kunnen vergelijken met die heel donkere periode tegen het einde van de nacht. Maar het bemoedigende is dat in het laatste hoofdstuk van dat boek Openbaring Jezus zegt: ‘Ik ben de blinkende Morgenster’ – een schitterend beeld van hoop te midden van alle ellende.

Hoopvolle toekomst
Net zoals de Morgenster in het diepste duister de morgen aankondigt, zo belooft Jezus een hoopvolle toekomst voor iedereen die in Hem gelooft. Hij heeft beloofd dat Hij terug zal komen om alles te her-stellen. Je zou kunnen zeggen dat er dan een nieuwe dag aanbreekt. Als je gelooft dat Jezus de Zoon is van de enige ware God en dat Hij als mens naar deze aarde is gekomen om voor jouw zonden te sterven aan het kruis, dan geeft Hij jou het eeuwige leven.

Schitteren
Dan zul je straks voor eeuwig in Gods nabijheid zijn. De Bijbel zegt dat er dan geen nacht meer is en we het licht van de zon niet meer nodig hebben, want dan zullen we verlicht worden door God zelf. Jezus Christus, de blinkende Morgenster, wil nu al de duisternis in jouw leven verdrijven met de schittering van zijn licht. Zijn liefde verdrijft het duister van jouw zorgen, verdriet en pijn. Vertrouw jezelf vandaag nog aan Hem toe. Vertel Hem eerlijk je zonden, vraag Hem om vergeving en dank Hem dat Hij voor jou aan het kruis gestorven is, dan zal Hij nu al schitteren in jouw leven.

Bron: leven.nu evangelisatiemagazine kerst 2016

Datum: 26 december 2021
Auteur: Corne Burger
Website: http://www.leven.nu

Dit artikel delen:

Meer nieuws: