MENU
Moslimvrouw verzorgt maaltijd voor 50 christelijke weduwvrouwen

Moslimvrouw verzorgt maaltijd voor 50 christelijke weduwvrouwen

02 jan

De Nigeriaanse nieuwsdienst Pulse meldde dat Hajiya Ramatu Tijjani, die bekend staat als een islamitische vredesambassadeur, in de weken voor Kerst zakken rijst en ander voedsel doneerde voor tenminste vijftig weduwvrouwen en hun families. Het voedsel werd bezorgd bij de Christ Evangelical Church Ministry in de stad Sabon Tasha, in de staat Kaduna. Veel van deze weduwen zijn hun mannen verloren door moslimterreur.

Volgens Pulse was Jijjani’s voedseldonatie deel van een bredere aanpak van haar om een vreedzaam samenleven van verschillende geloofsgemeenschappen in de regio te bevorderen. Haar inzet is ook bedoeld om de weduwvrouwen te steunen in hun moeilijke situatie. Ze roept haar islamitische medegelovigen op haar voorbeeld te volgen, om christenen bij te staan in hun nood.

De donatie van Tijjani was een antwoord op eerdere acties van dominee Buru van de Christ Evangelical Church Ministry, die de afgelopen jaar ook al voedsel en drinken uitdeelde aan vluchtelingen, gevangenen en armen tijdens de ramadan. Dominee Buru dankt Tijjani voor haar gulle giften en bidt voor haar, dat God haar ervoor zal zegenen.

Al eerder zette Tijjani zich in voor de christenen in Kaduna. In februari gaf ze, samen met een groep moslims, Bijbels in de Afrikaanse taal van Hausa aan christelijke leiders in Kaduna. Dat deed ze nadat ze een dienst in de kerk had bijgewoond.
Ze roept de Nigeriaanse overheid op om met oplossingen te komen voor de religieuze conflicten in het land. Haar advies aan de overheid: ‘Promoot religieuze tolerantie.’

Bron: Christianpost.com

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 2 januari 2017
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: Christianpost
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: