MENU
Sir5 wint Amazing Grace wedstrijd van EO

Sir5 wint Amazing Grace wedstrijd van EO

05 jan

In het radioprogramma 'EO Live' zongen afgelopen jaar meer dan veertig artiesten een cover van de gospelklassieker Amazing Grace. In december organiseerde het programma een publieksverkiezing: luisteraars konden bepalen welke cover volgens hen de beste van 2016 is. Duizenden mensen stemden op hun favoriet. De meerstemmige cover van ‘Sir5’ kwam hierbij als winnaar uit de bus.

De top 3 bestaat verder uit de covers van zanger en entertainer Rob Favier en de jazz/gospel groep 'Jonny & The Jazzuits'.

Met maar liefst 1367 publieksstemmen werd de uitvoering van het close harmony ensemble ‘Sir5’ verkozen tot dé Amazing Grace-cover van 2016. ‘Sir5’ bestaat uit David de Haan, Karel Foppen, Ruben Bulten, Peter van der Weerd en Ernst-Jan Lievers en wil met haar zang de onvoorwaardelijke liefde van God uitdragen. Karel Foppen laat namens Sir5 weten erg blij te zijn met de winst: “Ontzettend leuk! Dit hadden we niet durven hopen!”.

Over EO Live
EO Live - het wekelijkse zaterdagavondmagazine over leven, geloof, cultuur en maatschappij – wijdde vanavond haar gehele uitzending aan het thema ‘Amazing Grace’. Journalist Johan Bakker sprak over schrijver John Newton en de geschiedenis van het lied, ds. Piet de Jong verzorgde namens de IZB een minipreek over het onderwerp ‘genade’ en Reinier Sonneveld verklaarde waarom genade zo’n belangrijk thema is binnen het christendom. Wat zorgt ervoor dat het begrip aan de ene kant zo eenvoudig is, maar dat we het tegelijkertijd zo moeilijk kunnen ontvangen?

Datum: 5 januari 2017
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: © TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: