MENU
Dolf Jansen te gast bij De Tafel van Tijs

Dolf Jansen te gast bij De Tafel van Tijs

10 jan

Tijs van den Brink ontvangt Dolf Jansen als eerste tafelgast in de nieuwe reeks van zijn live-opinieprogramma De Tafel van Tijs op NPO 2. Dolf Jansen is al jarenlang een warm pleitbezorger van ontwikkelingssamenwerking en eerlijke handel. Van den Brink bespreekt met hem de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Wat vindt Dolf Jansen bijvoorbeeld van het VVD-standpunt dat landen die hun uitgeprocedeerde asielzoekers niet terugnemen geen ontwikkelingshulp meer mogen krijgen? Welke partijprogramma's blinken uit, of juist niet, in hun passages over ontwikkelingssamenwerking? Helpt hulp eigenlijk? Jazeker, en als we het slim aanpakken kunnen we veel bereiken, daarvan is Dolf Jansen overtuigd. "We kunnen op allerlei manieren zorgen voor meer toekomstperspectieven in Afrika. Dan kunnen we ook een groot deel van de vluchtelingenstromen tegengaan. Een Ghanees woont echt liever in Ghana dan in Nieuwegein hoor, tenzij hij denkt dat 'ie het in Nieuwegein beter heeft."

In De Tafel van Tijs gaan actuele gasten in gesprek met christelijke panelleden over actuele themaís. De gesprekken gaan over onderwerpen op het gebied van levensbeschouwing, ethiek en morele dilemmaís.

De panelleden van dinsdag 10 januari zijn Rik Torfs en Carola Schouten. Torfs (1956) is rector en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij is een voormalig politicus en in BelgiŽ bekend als mediapersoonlijkheid. Schouten (1977) is lid van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie met in haar portefeuille Hoger Onderwijs, Justitie, Economie en Innovatie, FinanciŽn en Pensioenen.

De Tafel van Tijs, vanaf dinsdag 10 januari elke dinsdag om 21.20 uur op NPO 2

Datum: 10 januari 2017
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: Evangelische Omroep
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: