MENU
Concert Martin Smith en Band in Veenendaal

Concert Martin Smith en Band in Veenendaal

14 jan

Op 17 maart geeft de Britse worshipzanger Martin Smith een concert in Veenendaal. Martin Smith is internationaal bekend geworden als zanger van de succesvolle Britse aanbiddingsband Delirious?. Hij schreef vele aanbiddingsliederen zoals 'I Could Sing Of Your Love Forever' en 'Majesty' die ook in Nederland nog steeds erg populair zijn.

In 2009 stopte hij als leadzanger van de rock- en aanbiddingsband Delirious?; een succesvol avontuur met Dove Awards en Grammy nominaties. Martin Smith treedt tegenwoordig op met zijn eigen band. Dit jaar komt hij voor een eenmalig concert naar Nederland in de Basiliek in Veenendaal.

Op 26 juni 1999 gaf Smith met Delirious een concert op de 25e EO-Jongerendag. Die dag werd toen voor het eerst in de Arena in Amsterdam gehouden en trok maar liefst vijftigduizend bezoekers. Wat een enorme indruk maakte, was het lied 'White Ribbon Day' van Delirious. Het hele stadion was als een zee van witte vlaggen waarmee gezwaaid werd tijdens dat dat nummer, een indrukwekkend moment dat in het geheugen van velen is gegrift.

Drie jaar geleden was Martin Smith één van de headliners op ‘Symphony Of Life’ van de Evangelische Omroep, waar zijn lied ‘Waiting Here For You’ een hoogtepunt was. Gedurende 2013 presenteerde Smith zijn nieuwe materiaal verspreid over twee albums (God’s Great Dance Floor Step 1’ en ‘God’s Great Dance Floor Step 2’ – uitgave Integrity Music) die hier regelmatig te horen zijn bij bijvoorbeeld de Evangelische Omroep en Grootnieuwsradio.

Datum: 14 januari 2017
Auteur: A.Cnossen
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.truetickets.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: