MENU
Lezing over de Dode Zeerollen

Lezing over de Dode Zeerollen

16 jan

Hoe is de Bijbel ontstaan? Wat hebben de Dode Zeerollen daarover te zeggen? Helpen die om de Bijbel beter te begrijpen? Bijbelwetenschapper Jaap van Dorp van het NBG geeft een lezing over dit thema op maandag 23 januari in Varsseveld.

De Dode Zeerollen zijn Joodse handschriften van ruwweg 2000 jaar oud. Ze werden gevonden tussen 1947 en 1956 in grotten bij de Dode Zee. Ze worden wel de grootste archeologische vondst van de 20e eeuw genoemd. Van vrijwel alle bijbelboeken zijn in de grotten hele rollen of fragmenten gevonden. De Dode Zeerollen bevatten een schat aan informatie over de bijbeltekst en over de Joodse cultuur in de tijd dat het christendom ontstond. In recente bijbelvertalingen zoals de Nieuwe Bijbelvertaling en de Bijbel in Gewone Taal is gebruik gemaakt van de nieuwe inzichten die deze rollen hebben opgeleverd.

De lessen van de Dode Zeerollen
Bijbelwetenschapper Jaap van Dorp gaat in zijn lezing in op de lessen die de Dode Zeerollen ons leren. De avond wordt georganiseerd door de vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in Varsseveld. Het NBG brengt de Bijbel dichtbij in binnen- en buitenland.

De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Borchuus, naast de Grote Kerk te Varsseveld. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en er is een collecte voor het NBG.

Datum: 16 januari 2017
Auteur: NBG
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.bijbelgenootschap.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: