MENU
Een pakket vol wonderen

Een pakket vol wonderen

19 jan

Wanneer de vijfjarige Antonio samen met zijn oudere zusje Alina het voedselpakket van Zending over Grenzen opent, valt zijn oog direct op de chocolade. Hij pakt de reep en houdt hem stevig vast, alsof het zijn kostbaarste bezit is. De kleine jongen is de koning te rijk.

Elk jaar deelt Zending over Grenzen rond Kerst 30.000 voedselpakketten uit in Oost-Europa, waaronder RoemeniŽ. Ook het afgelopen jaar in december bracht Zending over Grenzen voedselpakketten in de buitenwijken van Sibiu. Wanneer de auto van de medewerker tot stilstand komt in het witte landschap, klinkt de claxon. Binnen enkele secondes komt een fragiel blond jongetje naar buiten rennen, zonder jas met veel te grote schoenen aan. Het jongetje kijkt nieuwsgierig naar de auto maar wanneer hij ziet wie het is, verschijnt een brede glimlach op zijn gezicht en zwaait hij uitbundig.

Hazenlip
Het leven begon niet bepaald rooskleurig voor de vijfjarige Antonio Dragomir. Hij werd geboren met een gespleten gehemelte, in de volksmond ook wel hazenlip genoemd. Zijn eerste operatie vond al plaats vůůr zijn eerste levensjaar en de tweede is binnenkort. Deze ingrepen brengen veel kosten met zich mee. Nog steeds kan Antonio niet goed eten en niet goed praten. Dat frustreert het extraverte jochie, want hij wil vaak zoveel vertellen aan anderen maar niemand begrijpt iets van zijn gebrabbel. Gelukkig snapt zijn zus Alina hem wel en vertaalt ze hem meestal voor buitenstaanders.

Vaderfiguur
Vanwege gebrek aan financiŽn wonen Antonio en Alina samen met hun moeder in het huis van hun overgrootmoeder. Vader heeft het gezin verlaten en woont in Spanje met een andere vrouw. De relatie tussen vader en moeder was altijd al gespannen omdat vader vaak uit wanhoop naar de fles greep. De afwezigheid van een vaderfiguur zorgt ervoor dat Antonio op zoek gaat naar een ander voorbeeld. Die vindt hij in zijn oom Valentin, het 14-jarige broertje van zijn moeder. Valentin haalt en brengt Antonio naar de kleuterschool en brengt veel tijd met hem door. Moeder is namelijk veel weg omdat ze werkt om geld te verdienen voor het gezin.

Ontroering
Ook de 74-jarige overgrootmoeder Ileana helpt het gezin Dragomir enorm door het huishouden te doen en er voor de kinderen te zijn wanneer ze uit school komen. Met tranen in haar ogen kijkt ze toe wanneer de medewerker van Zending over Grenzen het pakket op de slee zet. De kinderen kunnen niet wachten om de doos te openen en te zien wat erin zit. Een pak pasta, bloem en suiker en een fles olie: stuk voor stuk worden ze ontvangen als cadeautjes. Antonio is ťťn en al glimlach. Voor hem is het voedselpakket een doos gevuld met wonderen.

Datum: 19 januari 2017
Auteur: Jeannette Coppoolse - Zending Over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: