MENU
Gedwongen vertrek van Compassion International uit India

Gedwongen vertrek van Compassion International uit India

25 jan

Europarlementariėr Peter van Dalen wil actie van de Europese Unie vanwege mogelijk gedwongen vertrek van de christelijke organisatie Compassion International uit India. In India zijn tal van organisaties actief, om de allerarmsten te ondersteunen. Zo helpt Compassion International 145.000 kinderen in het land. Via sponsoring krijgen die kinderen dagelijks eten en onderwijs.

De regering van India heeft dit werk al maanden geleden geblokkeerd. Inmiddels zijn ook alle tegoeden van de organisatie door de Indiase overheid bevroren en komt de hulpverlening aan alle kinderen concreet in gevaar. Compassion International vreest zelfs, alle werk in India medio maart te moeten gaan stoppen.

Europarlementariėr Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) is Lid van de India-delegatie van het Europees parlement, en verbolgen over deze situatie. Van Dalen: "India is steeds meer en vaker christenen en christelijke organisaties aan het tegenwerken. De hindu-nationalistische regering van premier Modi zet christelijke organisaties zoals Compassion onder grote druk. Met allerlei bureaucratische pesterijen wordt het dagelijkse werk vrijwel onmogelijk gemaakt. Ook bij de presentatie door Open Doors vorige week in het Europees parlement van de wereldwijde lijst van christenvervolging is al geconstateerd, dat de situatie in India in rap tempo verslechtert. Vooral voor christenen en christelijke organisaties."

Van Dalen: "Dit is onaanvaardbaar en daarom heb ik vandaag schriftelijke vragen gesteld aan de Hoge Buitenlandvertegenwoordiger van de EU om vanuit de Europese Unie actie te ondernemen richting India. De EU moet druk uitoefenen op de regering in New Delhi om deze ellendige situatie voor Compassion, en met name voor die honderdduizenden kinderen, te veranderen. En helaas weet ik, dat deze nare situatie niet alleen geldt voor Compassion: ik ben de afgelopen dagen al door diverse christelijke hulpverleningsorganisaties benaderd, met soortgelijke ellende."

Datum: 25 januari 2017
Auteur: Eurofractie SGP-CU
Foto: © ChristelijkNieuws.nl
Website: http://www.eurofractie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: