MENU
Stichting Stephanos start campagne vanwege honger in Malawi

Stichting Stephanos start campagne vanwege honger in Malawi

27 jan

De situatie in Malawi is schrijnend. Dit seizoen hebben ongeveer 8,4 miljoen Malawiërs te maken met voedselonzekerheid en honger. Dat is de helft van de totale bevolking van het armste land ter wereld!

Er is verspreid over het land honger. In de Stéphanos werkgebieden Chikwawa en Thyolo (zuidelijke districten) is de nood vooral hoog bij de allerarmsten, zoals gehandicapten, weduwen en gebrekkige kinderen.

De stichting Stéphanos start deze week een campagne om meer hulp te kunnen bieden aan de allerarmsten in Malawi. Voedselprijzen lopen op. Stichting Stéphanos heeft vroegtijdig grote voorraden maïs ingekocht om de medemens in Malawi te kunnen voorzien van voedsel. Daarnaast verstrekt Stéphanos zaaizaad en worden er kleine irrigatieprojecten opgezet om deze mensen ook op langere termijn te kunnen helpen.

Stéphanos geeft diaconale hulp en (Bijbel)onderwijs in Malawi en Zambia. In het bijzonder door hulp aan weeskinderen en diaconale projecten. De stichting is interkerkelijk. In Malawi zijn meer dan één miljoen weeskinderen o.a. door honger, aids en malaria.

Giften zijn welkom op NL74 RABO 0335 3074 50 T.n.v. Stichting Stéphanos te Hendrik Ido Ambacht O.v.v. Voedselhulp en opbouw.

Datum: 27 januari 2017
Auteur: Harry Droppert
Foto: Stichting Stephanos
Website: http://www.stephanos.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: