MENU
Islamitische wereld weigert toegang aan Israelieten

Islamitische wereld weigert toegang aan Israelieten

30 jan

Likoed Nederland: Er is veel verontwaardiging over het besluit van de Amerikaanse president Trump om inwoners van zeven islamitische landen de toegang te weigeren. Echter, zestien islamitische landen verbieden al tientallen jaren alle IsraŽliís de toegang tot hun land. Acht landen verbieden zelfs de toegang aan mensen alleen om het feit dat die in IsraŽl zijn geweest.

De zestien landen zijn: Algerije, Bangladesh, Brunei, Irak, Iran, Jemen, Koeweit, Libanon, LibiŽ, MaleisiŽ, Oman, Pakistan, Saoedi-ArabiŽ, Soedan, SyriŽ en de Verenigde Arabische Emiraten.

Dat betekent dat bijvoorbeeld de meeste van de bijna een miljoen Joden die verdreven zijn uit de Arabische landen, hun geboortegrond niet kunnen bezoeken.

Zes van die zestien landen zijn nu getroffen zijn door de Amerikaanse maatregel (alleen SomaliŽ hoort daar niet toe).
Het is een koekje van eigen deeg, kan je zeggen.

Toch noemde een deskundige in NOS Nieuwsuur de Amerikaanse maatregel uiterst zeldzaam. Dat is de maatregel dus niet, hij bestaat al bijna zeventig jaar, in zestien landen.

Er is veel verontwaardiging over de weigering van toegang voor moslims. Echter, over al lang gebruikelijke weigeren van toegang aan Joden (want dat zit uiteraard achter het weigeren van IsraŽliís en mensen die in IsraŽl zijn geweest) door moslims hoor je nooit iets.

Datum: 30 januari 2017
Auteur: Likoed Nederland
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.likud.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: