MENU
Opsteker voor SGP en krijgsmacht

Opsteker voor SGP en krijgsmacht

31 jan

“Na jaren van bezuinigen op Defensie wordt sinds 2014 weer mondjesmaat geïnvesteerd in de krijgsmacht. Opmerkelijk genoeg is dat vooral te danken aan twee moties van het SGP­kamerlid Kees van der Staaij. Hij wist een Kamermeerderheid ervan te overtuigen dat de gewijzigde internationale situatie een verhoging van de begroting noodzaakte, waardoor de kloof tussen ambities en taken enerzijds en de beschikbare middelen niet nog groter zou worden.”

Zo begint een artikel in de Internationale Spectator, een gerenommeerd blad dat zich richt op buitenlandse politiek en Defensie. De schrijver van het artikel is K.J.L. Walenkamp MSC, Rijkstrainee bij het ministerie van Defensie.

De SGP is blij met deze constatering, zegt SGP-kamerlid Dijkgraaf: “Die onderstreept niet alleen de consequente en vasthoudende inzet van de SGP voor de krijgsmacht, die motiveert mij nog meer om hiermee door te gaan. Ik ga voor de NAVO-norm. Dat betekent dat we flink bij moeten plussen op Defensie, want we zijn er nog lang niet. In ons verkiezingsprogramma trekken we 3 miljard uit voor Defensie. Dat geld moet naar materieel en personeel. Ook denk ik aan uitbreiding van de capaciteit bij alle krijgsmachtonderdelen, zoals JSF’s, tanks, helikopters en schepen.”

Datum: 31 januari 2017
Auteur: SGP
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: