MENU
Zending over Grenzen opent vierde naschoolse opvang

Zending over Grenzen opent vierde naschoolse opvang

02 feb

ALMERE/CASOLT - Deze maand heeft Zending over Grenzen haar vierde naschoolse opvang geopend in Casolt, RoemeniŽ. We zijn ontzettend blij dat we ook hier kinderen kunnen helpen met zowel hun huiswerk als bemoediging en steun in hun opleiding.

Een aantal door Zending over Grenzen gesponsorde kinderen waren bij de opening aanwezig; hun ogen glinsterend van enthousiasme. Om de feestelijke sfeer door te voeren serveerden we een speciale maaltijd met een chocoladepannenkoek achteraf. Als kers op de taart bood een van de meiden aan een dankgebed voor het eten uit te spreken.

'Opleiding is de sleutel'
Ook de viceburgemeester van Casolt is blij met het initiatief. "Opleiding is de sleutel om armoede te verminderen", zei hij tijdens de opening van de naschoolse opvang. Toch draait het werk hier niet alleen om opleiden, maar ook om kinderen te leren hoe zich te gedragen en onderdeel te zijn van een maatschappij. Thuis krijgen zij dit door verschillende factoren vaak niet mee.

Alleen samen met donateurs
De goederen in het opvanggebouw zijn gedoneerd en ook in een houtkachel is door Zending over Grenzen-donateurs voorzien. Daarnaast wordt er dagelijks een warme maaltijd uitgedeeld onder de kinderen. We weten niet altijd welke worstelingen de kinderen thuis hebben, maar wat we wel kunnen doen is hen de emotionele en intellectuele steun geven die zij verdienen. Helpt u mee?

Datum: 2 februari 2017
Auteur: Zending over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: