MENU
Marcel Zimmer: Een beetje moe van praise en aanbidding

Marcel Zimmer: Een beetje moe van praise en aanbidding

04 feb

Marcel en Lydia Zimmer stoppen met het 'artiest zijn' zoals ze dat de afgelopen elf jaar hebben gedaan. Dat vertelden ze donderdag in Backstage op Groot Nieuws Radio. Eigenlijk zou het duo deze week de studio in gaan voor opnames van een nieuw album, maar zaterdag werden die plannen geannuleerd. Marcel en Lydia blijven wel muziek maken en concerten geven.

In 2005 maakten Marcel en Lydia Zimmer hun eerste CD 'Wat een liefde'. Die werd destijds gemaakt vanuit het idee dat ze nooit 'artiest' wilden zijn. Marcel: "Van artiesten om me heen zag ik dat ze op een voetstuk werden geplaatst. Je krijgt een artiestenstatus. Daar had ik helemaal geen zin in." Zijn liederen kwamen via Stichting Opwekking en de Ronduit Praiseband bij de mensen en de kerken terecht. Door anderen werden ze aangemoedigd om toch hun liedjes op CD uit te brengen. Vanuit daar kwam het duo terecht in de molen van optredens en concerten.

"Na zoveel jaar word ik een beetje moe hoe het gaat", vertelt Marcel in Backstage. "Er ligt een soort verwachtingspartoon dat we met een nieuwe CD moeten komen. Zelf word ik ook een beetje moe van de mainstream praise en aanbidding. Ik kan er niet meer tegen."

Los van elkaar kregen Marcel en Lydia het idee om de stekker uit het nieuwe CD-project te trekken. "Zaterdag hebben we de muzikanten gebeld dat ze niet hoefde te komen. Het idee zetten we in de koelkast."

Het gesprek kun je terugluisteren op grootnieuwsradio.nl. Vanaf minuut 22 maken Marcel en Lydia hun nieuws bekend.

Datum: 4 februari 2017
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: