MENU
God gebruikt een moeder ter bemoediging

God gebruikt een moeder ter bemoediging

06 feb

Dirk van Genderen: De meesten van u zullen weten dat onze dochter Lieke en schoonzoon Magno missionair werk doen in sloppenwijk Borel in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze wonen er met hun dochtertje Pérola en zijn als vrijwilligers verbonden aan een basis van Jeugd met een Opdracht in die wijk.

De Heere werkt daar in de sloppenwijk van Rio de Janeiro. Er komen jongeren en ouderen tot geloof in de Heere Jezus. Mensen krijgen weer hoop voor de toekomst. Het werk groeit, de basis breidt uit, de crèche telt al meer dan 80 kinderen. Er is zelfs nieuw werk gestart in enkele andere sloppenwijken.

Zo’n 70 jongens uit Borel zitten op Magno’s christelijke voetbalschool. Elke training wordt begonnen met Bijbelstudie en gebed en op de dinsdagavond komen ongeveer 30 jongens apart bij elkaar om samen met Magno Bijbelstudie te doen. Velen nemen dan hun eigen Bijbel mee. Al meer dan tien jongens zijn tot geloof in de Heere Jezus gekomen.

Maar er is ook zorg over jongeren die afhaken of dreigen ingepalmd te worden door de drugsbenden. Magno was eind vorig jaar erg ontmoedigd nadat hij had gehoord dat enkele jongens weer contacten hadden met de drugsbenden. Nachtenlang bracht hij dit in gebed bij de Heere. Had het werk dat hij deed wel zin? Toen gebruikte de Heere een moeder van een paar jongens om hem te bemoedigen. Ze tegen hem zei: ‘Kijk eens naar de jongens met wie het wel goed gaat en zie Gods zegen.’ Dat was Gods antwoord op zijn gebeden. Zo gaf de Heere nieuwe kracht om weer verder te gaan.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 6 februari 2017
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: Dirk van Genderen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: